Beloning

Tipgeld in zaak Jos Leijdekkers naar twee ton

  • Internationaal

De beloning voor de tip die leidt naar de verblijfplaats en tot de aanhouding van Jos Leijdekkers is verhoogd van 75.000 naar 200.000 euro. De 31-jarige Leijdekkers wordt verdacht van grootschalige cocaïnehandel en witwassen en van betrokkenheid bij de verdwijning en vermoedelijke dood van Naima Jillal. Hij staat op zowel de Nationale Opsporingslijst als de Europese ‘Most Wanted’-lijst.

Criminele inkomsten

Politie en Openbaar Ministerie hebben het sterke vermoeden dat familieleden van Leijdekkers zeer riant leven van Jos’ criminele inkomsten. Zo bezit de familie bijvoorbeeld een peperduur appartement in Dubai, met een Bentley op de oprit, en voor tonnen aan onder meer horloges en designer-artikelen.

Dubai en Turkije

Jos Leijdekkers komt uit Breda, maar de politie weet dat hij de afgelopen jaren ook in in elk geval Turkije en Dubai heeft vertoefd. Het is niet uit te sluiten dat hij zo nu en dan in Nederland is om leiding te geven aan zijn vermoede drugsimperium.

Anniko van Santen
Tip doorgeven

Help de politie

Benadert u Jos Leijdekkers niet zelf, maar meld het als u hem ziet direct bij de politie. Heeft u informatie over zijn verblijfplaats en/of activiteiten of weet u waar Leijdekkers recent kan zijn geweest, neem contact op. Dat kan te allen tijde anoniem of via een vertrouwelijk gesprek met het TNI.
Ook zijn er in dit onderzoek een speciaal email-adres en een WhatsApp-nummer waarop u uw tip kunt doorgeven; dat zijn respectievelijk [email protected] en +31 (0)6 3888 4493.

Online tip doorgeven

Geef je tip online door via het tipformulier van de politie.

Online tip doorgeven