Twee brutale inbraken in zelfde flatgebouw

  • Dongen
  • Update 

Vermoedelijk tweemaal hetzelfde drietal brak in december en januari in in een flatgebouw aan de Doctor Willem Dreeslaan. Ze stalen van de bejaarde bewoners een flink aantal sieraden.

Update

Er zijn sinds de uitzending vijf tips binnengekomen, bedankt! Het onderzoek gaat door.

Afgaande op de bewakingsbeelden, lijken de verdachten aardig geoefend in het inbrekersvak. Het is goed mogelijk dat ze vaker toeslaan, wellicht ook elders in het land.

119320_dongen_3luikdecember.jpg
‘Flipperen’

Bij de portiekdeur van het flatgebouw verschijnen op Tweede Kerstdag, 26 december 2018 tegen 20.30 uur, twee vrouwen en een man.

119320_dongen_dec_daders.jpg

Met wat een plastic pas lijkt, weet één van hen de deur open te ‘flipperen’. Ze gaan naar binnen, waarna het zo'n twintig minuten duurt voordat ze bij vertrek weer in beeld verschijnen.

Een 87-jarige bewoonster die sliep tijdens de inbraak, bemerkt dat er een aantal sieraden is meegenomen. Daaronder is een haar zeer dierbare ring, gemaakt van de gouden trouwringen van mevrouw en haar man. Het sieraad heeft de inscripties ‘Joke’, ‘Carel’ en hun trouwdatum.

119320_dongen_3luikjanuari.jpg
Twee schoenendozen

Ruim twee weken later, rond 18.15 uur op vrijdag 11 januari, komen opnieuw een man en twee vrouwen aan bij de voordeur van het flatgebouw. Dit lijkt, door zowel hun uiterlijk als hun werkwijze, hetzelfde drietal te zijn als in december.

119320_dongen_jan_3daders.jpg

Opnieuw weten ze na ‘flipperen’ binnen te komen. Deze keer blijven ze zo'n drie kwartier binnen – en de buit liegt er niet om. De twee schoenendozen die ze meenemen, zijn gevuld met onder meer sieraden uit de woning van een bejaard echtpaar.

  • Wie herkent een of meer van de personen op de bewakingsbeelden?

Heeft u een idee wie de twee vrouwen en de man zijn die vermoedelijk twee keer toesloegen daar aan de Doctor Willem Dreeslaan? Laat het de politie weten. Ook als u weet waar de gestolen sieraden zijn gebleven of wie die mogelijk in bezit heeft, meld het alstublieft.

Anniko van Santen
Tip doorgeven

Help de politie

 

Online tip doorgeven

Geef je tip online door via het tipformulier van de politie.

Online tip doorgeven