Twee jonge mannen overvallen 86-jarige vrouw

  • Dronten
  • Update 

Het slachtoffer ontkent dat bij haar iets te halen valt

Update

Helaas heeft nog niemand in Dronten iets verteld over de overval door twee jonge slungelachtige mannen bij deze 86-jarige bewoonster van de Lijzijde.

Aan de Lijzijde in Dronten werd op woensdag 28 juni 2017 een 86-jarige vrouw in haar huis overvallen. De vermoedelijk nog jonge daders vroegen om geld en sieraden, maar gingen met lege handen weg.

Omver geduwd

Rond 14.00 uur die middag bellen de twee mannen aan bij het slachtoffer. Zodra de vrouw de deur opent, wordt zij omver geduwd. Daar in de hal bij de voordeur drukken de daders haar tegen de grond.

117361_drontn_pd2.jpg

Ze roepen dat ze geld willen hebben, maar het slachtoffer zegt dat dat er niet is. Sieraden dan, roepen ze, maar ook daarover maakt de bejaarde vrouw duidelijk dat er niets te halen valt.

Slungelig

De overvallers gaan niet verder de woning in, maar kiezen het hazenpad. Het slachtoffer omschrijft hen beiden als slungelige jongens van 18 à 20 jaar oud en tussen 1.70 en 1.80 meter lang. Ze spraken Nederlands met een buitenlands accent, ze droegen donkere kleding met capuchons. De gezichten van de daders waren nauwelijks zichtbaar.

  • Heeft u een idee wie de daders zijn? Heeft u bijvoorbeeld over de overval horen spreken of heeft het signalement u aan het denken gezet?
117361_drontn_bank2.jpg
Mogelijke getuige

Op een bankje schuin tegenover het huis van het slachtoffer, op de hoek van de Lijzijde met het Bakboord, hebben rond het tijdstip van de overval twee jongens gezeten. Met één van hen heeft de politie al gesproken, maar de ander wordt nog gezocht. Hij is een tengere jongen van ongeveer 20 jaar oud en droeg een pet met daar overheen een capuchon.

Weet u wie die jongeman is, meldt u dat dan. Hij kan een belangrijke getuige zijn. Ook als je jezelf herkent in de omschrijving, neem dan contact op met de politie.

  • Kent u of ben jij die tweede jongen die die woensdagmiddag rond 14.00 uur op het bankje zat op de kruising Lijzijde/Bakboord?
Anniko van Santen
Tip doorgeven

Help de politie

Online tip doorgeven

Geef je tip online door via het tipformulier van de politie.

Online tip doorgeven

Lijzijde

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.