Twee schietincidenten direct na elkaar bij Neptunus-stadion

  • Rotterdam

Chaotische taferelen in het pinksterweekend van 2020 in en rondom het Roel Langerakpark in Rotterdam. Na een tijd van relatieve rust door corona-maatregelen, was het er op zaterdagavond 30 mei flink druk. Bij een ruzie tussen twee groepen jongeren sloeg de vlam zodanig in de pan dat er tot twee keer toe is geschoten.

Update

Bij de vijf reacties zat helaas nog geen gouden tip. Heeft u meer informatie? Geef het alstublieft door.

Bij het eerste schietincident, op de sintelbaan bij het Neptunus-honkbalstadion, vielen geen gewonden. Maar rond 23.30 uur die avond reed, op de parkeerplaats aan de Abraham van Stolkweg, een scooter in op één van de groepen jongeren. Vanaf de scooter werd geschoten en daarbij raakten twee mensen gewond.

Sporenonderzoek

De politie heeft in het onderzoek naar het tweede incident een vuurwapen gevonden. Dat wordt op sporen onderzocht, net als het wapen dat vermoedelijk bij het eerste incident is gebruikt. Dat werd de volgende dag door spelende kinderen gevonden.
Na het schieten op de parkeerplaats is de schutter er te voet vandoor gegaan en is de scooter achtergebleven. Daarop zijn nuttige sporen aangetroffen, maar de politie kan uw hulp nog goed gebruiken.

Twee verdachten ingesloten

De gifgroene scooter bleek te zijn gehuurd bij het bedrijf GO Sharing. De persoon die het voertuig huurde, zit inmiddels vast. Daarnaast zijn nog vier mensen aangehouden, van wie er twee nog vast zitten: Rotterdammers van 18 en 22 jaar oud.
Waarschijnlijk is geen van die verdachten de schutter of zijn handlanger die samen op de scooter reden. Informatie over dat tweetal is nog zeer welkom. U kunt als u dat wilt ook een anonieme melding doen via een online formulier van ‘M’.

Getuigenoproep

Tijdens het schietincident aan de Abraham van Stolkweg is een aantal auto’s voorbij gereden. Reed u daar en heeft u nog niet met de politie gesproken, neem alstublieft contact op.
Met één getuige in het bijzonder wil de politie nog graag spreken. Dat is een man die, met een beker koffie, vlak langs de groep jongeren liep – precies op het moment dat er schoten werden gelost. Herkent u zichzelf of weet u wie die man kan zijn, laat het weten.

Anniko van Santen
Tip doorgeven

Help de politie

  • Wie heeft informatie over de aanleiding voor de schietincidenten?
  • Wie weet wie de twee mannen zijn die die avond van 30 mei op de gehuurde, gifgroene scooter reden? Eén van hen is vermoedelijk de schutter die twee personen verwondde.
  • Wie heeft andere informatie die in dit onderzoek van belang kan zijn?

Online tip doorgeven

Geef je tip online door via het tipformulier van de politie.

Online tip doorgeven

Abraham van Stolkweg

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.