Tweemaal brand gesticht op zelfde adres

  • Almelo

Tot tweemaal toe werden in Almelo auto’s in brand gestoken bij de woning van hetzelfde gezin, op hun oprit aan de straat Het Hooghuis. Beide keren is de dader door camera’s vastgelegd.

Het is onduidelijk of het bij beide incidenten om dezelfde brandstichter gaat, maar uitgesloten is dat niet. Herkent u de persoon of personen op de beelden hieronder of heeft u informatie over een mogelijk motief? Neem dan alstublieft contact op met de politie.

Brandstichter te voet

In de nacht van 26 op 27 maart 2022 verscheen de dader rond 01.30 uur in beeld. Eerst liep hij heen en weer langs de woning van de slachtoffers, maar even later was hij terug. De man goot een vloeistof uit over allebei de auto’s van het gezin en stak die aan.
Eén van de auto’s, een Audi RS6 Avant, was na de brand total loss. Het vuur is gelukkig niet overgeslagen op de woning en ook de schade aan de tweede auto bleef beperkt.

Mogelijk gewond door steekvlam

Nog geen drie maanden later, in de nacht van 11 op 12 juni, voltrok zich een soortgelijk scenario. Opnieuw kwam een persoon te voet naar Het Hooghuis om brand te stichten. Dat deed hij, deze keer bij één van de twee vervangende auto’s, rond 01.00 uur.
Wat afweek van het eerdere incident is dat de dader gewond kan zijn geraakt. Mogelijk zegt dat iemand in zijn omgeving iets. Er ontstond een zo grote steekvlam dat de dader wellicht brandwonden opliep of dat ten minste zijn haren of kleding verschroeid werden.

232022_almelo_juni_regio5.jpg
Schade na de brand in juni
Anniko van Santen
Tip doorgeven

Help de politie

  • Wie weet of vermoedt iets over de dader(s)?
  • Wie heeft informatie over een motief voor de brandstichtingen?

Online tip doorgeven

Geef je tip online door via het tipformulier van de politie.

Online tip doorgeven

Het Hooghuis

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.