Beloning

Verband tussen twee moorden en acht andere schietincidenten

  • Eindhoven e.o.

In totaal meer dan een ton beloning in het onderzoek naar tien vuurwapendelicten in de regio Eindhoven. Het gaat om twee liquidaties, een aantal pogingen daartoe en andere schietincidenten; gepleegd tussen maart 2018 en december 2019.

Update

Bij de negen tips zat ook informatie over de Clio. Bedankt! Het onderzoek gaat door.

In het onderzoek naar het verband tussen de zaken, komt het beeld naar voren dat het waarschijnlijk gaat om conflicten in het drugsmilieu. Achter vermoedelijk alle tien de incidenten zit een drugsgerelateerd motief. Verschillende netwerken in het milieu vechten hun conflicten uit met vuurwapengeweld.

202254_Eindhoven_sotoon5.jpg
 

Toon Sweegers

De politie vraagt uw hulp bij het oplossen van de twee koelbloedige moorden in de reeks. Op 12 april 2018 werd op Den Bult in Eindhoven de 51-jarige Toon Sweegers doodgeschoten.

Sinds de uitzending van Opsporing Verzocht van 17 april 2018 heeft de politie beelden veiliggesteld waarop te zien is dat Sweegers een dag voor de moord werd gevolgd door een Renault Clio.

De Clio werd later in het buitenland teruggevonden. Er zijn sporen in aangetroffen die erop wijzen dat de auto is gebruikt bij de liquidatie van Toon Sweegers.

Frank Kerssens

Op 5 april 2019 bezocht Frank Kerssens (53) zijn moeder in de Beukenlaan in Eindhoven, toen hij op straat werd verrast door een nog onbekende man met een vuurwapen. Het slachtoffer werd door meerdere kogels getroffen en overleed korte tijd later.
De schutter ging ervandoor in, opnieuw, een Renault Clio. Vijf dagen later brandde zo’n zelfde auto uit op de Ferdinand Huyckstraat. De politie vermoedt dat de daders op die manier hun sporen hebben willen uitwissen.

Overeenkomsten

De schijnbare voorkeur voor Clio’s is slechts één van de overeenkomsten tussen de schietincidenten. Zo is ook een aantal keer gebruik gemaakt van motorscooters en van op elkaar lijkende integraalhelmen.
Iets anders dat opvalt, is dat er bij verschillende moordpogingen sprake was van een haperend of weigerend wapen.

Beelden van schutter(s)

Van de moordenaar van Frank Kerssens heeft een getuige een foto gemaakt. Daarnaast beschikt de politie over beelden van de aanslag, op 24 juli 2018, op twee bewoners van de Insulindelaan in Eindhoven.

Mogelijk gaat het in beide gevallen om dezelfde schutter: een slanke man van zo’n 1.70 à 1.75 meter lang. Heeft u een idee wie deze man of mannen kunnen zijn, neem contact op met de politie.

Moordpoging in Best

De duidelijkste beelden tot nu toe van één van de daders, zijn van een mislukte moordpoging in Best. Daar werd op 7 mei 2018 een vrouw van dichtbij beschoten bij haar woning aan de Meester C. Goselingstraat.

 Ook deze zaak, waaraan Opsporing Verzocht in november 2018 aandacht besteedde, is nog niet opgelost. Uw informatie over de schutter, zijn motief en/of mogelijke opdrachtgever is nog altijd welkom.

Anniko van Santen
Tip doorgeven

Deel uw informatie

In de video bovenaan deze pagina onder meer een overzicht van de tien geweldsincidenten. Heeft u informatie over één of meer van de zaken of over de mogelijke daders, geef het alstublieft door.
Dat kan anoniem via ‘M’ of in een vertrouwelijk gesprek met het Team Nationale Inlichtingen. Uw persoonsgegevens komen dan niet in het dossier terecht.

Online tip doorgeven

Geef je tip online door via het tipformulier van de politie.

Online tip doorgeven

Eindhoven

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.