Verband vermoed tussen explosie woning en brandstichting auto

  • Helmond / Eindhoven

De politie in Oost-Brabant onderzoekt een mogelijk verband tussen twee intimiderende incidenten. In de nacht van 20 op 21 april 2024 werd in Helmond een ontploffing veroorzaakt bij een woning en nog geen twee uur later ging in Eindhoven een auto in vlammen op door brandstichting

Er zijn twee verdachten op beeld vastgelegd. Zij lijken achter de explosie in Helmond te zitten. Daar bij een appartement aan de Dortmunderkade werd rond 01.30 uur zwaar vuurwerk afgestoken. De bewoonster is ontzettend geschrokken en de materiële schade was groot, maar mevrouw bleef fysiek ongedeerd.

Herkenning gevraagd

Kijkt u alstublieft goed naar de beelden hieronder en neem contact op met de politie als u iets aan de verdachten herkent. Let daarbij op hun verschil in lengte, op hun kleding en op hun postuur en manier van bewegen. Een tip doorgeven kan als dat beter voelt ook anoniem.

Autobrand Blixembosch

Binnen twee uur na de ontploffing in Helmond stond in Eindhoven de auto van een slachtoffer in lichterlaaie. De eigenaar werd wakker van kabaal en kon niet anders meer dan toezien hoe zijn auto vernietigd werd.

De brand moet rond 03.20 uur zijn aangestoken daar aan de straat Il Trovatore in de wijk Blixembosch. Heeft u een idee wie ermee te maken kan hebben gehad of beschikt u wellicht over relevante camerabeelden, meld dat dan alstublieft. Uw materiaal direct naar de recherche uploaden kan via het tipformulier.

Anniko van Santen
Tip doorgeven

Deel uw informatie

De politie vermoedt dat er een verband is tussen de explosie in Helmond en de autobrand in Eindhoven. In het belang van het onderzoek worden daarover op dit moment geen verdere mededelingen gedaan.

Kunt u meer vertellen over de verdachten in Helmond, over betrokkenen bij de brandstichting in Eindhoven en/of over een mogelijke link tussen de twee incidenten? Laat alstublieft van u horen.

Online tip doorgeven

Geef je tip online door via het tipformulier van de politie.

Online tip doorgeven

Helmond / Eindhoven

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.