Verdachte van ID-fraude betrokken bij hennepkwekerijen

  • Utrecht

In een onderzoek naar hennepkwekerijen in huurpanden is de politie op zoek naar de identiteit van een belangrijke verdachte. Hij heeft onder meer een pand gehuurd met vervalste legitimatie: een paspoort met de gegevens van een bestaand, onschuldig persoon en de foto van iemand anders.

Update

Sinds de uitzending zijn er 11 tips binnengekomen waarbij ook namen zijn genoemd, bedankt! 

Het is mogelijk dat de foto van de gezochte man zelf is, maar het kan ook zijn dat het om een andere verdachte gaat of om iemand die niets met de zaak te maken heeft.
Herkent u de man op de foto of bent u het wellicht zelf, neem alstublieft contact op met de politie. Ook als iemand zich ooit aan u heeft gelegitimeerd met deze foto op het identiteitsbewijs, hoort de politie dat graag.

Inval hennepkwekerij

De zaak kwam aan het rollen in juni 2018. De politie viel toen een huurwoning binnen in de Utrechtse wijk Lunetten, naar aanleiding van onder andere het illegaal aftappen van stroom.
In het huis werden 800 hennepplanten gevonden en ook wat resten van eerdere oogsten. Belangrijk voor het onderzoek was dat er ook DNA-sporen zijn veiliggesteld; die wezen uit dat de personen die de kwekerij runden, ook bij een aantal andere misdrijven betrokken zijn geweest.

Kopie bij verhuurder

De Utrechtse woning, aan de straat Ameland, werd al twee jaar verhuurd aan de man naar wiens identiteit de politie nog op zoek is. Bij de woningbouwvereniging was een kopie aanwezig van het paspoort waarmee de verdachte zich had gelegitimeerd.
De persoonsgegevens in het paspoort zijn van een bestaand persoon. Hij heeft aangifte gedaan van identiteitsfraude. Maar wie op de pasfoto staat, is nog altijd niet achterhaald.

202266_utrecht_paspoort2y.jpg
Kopie van vervalst paspoort. Wie is de man op de foto?
Anniko van Santen
Tip doorgeven

Help de politie

Wie weet wie de man op de foto is en/of waar hij verblijft?

Online tip doorgeven

Geef je tip online door via het tipformulier van de politie.

Online tip doorgeven

Ameland

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.