Verdachte van inbraak pint met gestolen pas

  • Beuningen
  • Update 

Bij een woninginbraak op 1 oktober 2017 is onder meer een bankpas gestolen. Met die pas werd nog dezelfde avond geld opgenomen in zowel Ede als Veenendaal.

Update

De politie heeft uw hulp nog hard nodig; ondanks de 2 tips die binnenkwamen, is nog niet duidelijk wie de pinnende man is.

118260_beuningen_ravage2.jpg
Kluis opengebroken

Bij de bewoonster van een huis aan de Constantiuslaan in Beuningen slaat de schrik om het hart wanneer ze die zondagavond rond 22.00 uur thuis komt. Er is ingebroken en het hele huis is overhoop gehaald. De daders hebben de aanwezige kluis weten open te breken en de inhoud ervan meegenomen.

  • Wie heeft informatie over de inbraak aan de Constantiuslaan in Beuningen? Die moet gepleegd zijn tussen 18.00 en 20.30 uur op zondag 1 oktober 2017.
118260_beuningen_dadc.jpg
Twee keer gepind

Bij de buit behoort onder meer een bankpas. Daarmee wordt twee keer gepind: om 20.38 uur bij een geldautomaat aan de Stadspoort in Ede, en om 21.07 uur bij de Rabobank aan de Veenslag in Veenendaal. Meer dan duizend euro verdwijnt op die manier van de betreffende rekening.

118260_beuningen_dada.jpg

Beide keren is de pinner gefilmd: een man in een donkerblauw Nike-vest met capuchon. Ook zijn schoenen zijn van Nike; zwarte sneakers met witte zolen en een witte swoosh.

  • Wie (her)kent de man op de bewakingsbeelden?
118260_beuningen_dadg.jpg
Pas geblokkeerd

Het 79-jarige slachtoffer ontdekte de inbraak helaas pas na die twee geldopnames, maar liet zo snel ze kon de bankpas blokkeren. Daarmee voorkwam ze dat diezelfde man voor een dérde keer geld uit de automaat kon halen. Hij is wederom in beeld wanneer hij ’s nachts vergeefs nog een poging doet.

118260_beuningen_dadd.jpg
Mogelijke handlanger(s)

Overigens lijkt de man, in ieder geval tijdens het pinnen in Veenendaal, niet alleen te handelen. Het is niet te zien naar wie hij dat doet, maar hij lijkt zijn duim op te steken en te lachen terwijl hij de rekening van het slachtoffer plundert.

118260_beuningen_dade.jpg

Vermoedelijk heeft de man dus minimaal één handlanger. Hij en die mogelijke andere(n) worden behalve van pinpasfraude verdacht van de inbraak bij de Beuningse mevrouw.

Anniko van Santen
Tip doorgeven

Help de politie

Online tip doorgeven

Geef je tip online door via het tipformulier van de politie.

Online tip doorgeven

Constantiuslaan

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.