Verdachte van vijf moorden aangehouden

Op dinsdagochtend 13 februari 2024 heeft de politie een man aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij vijf moorden. Die speelden zich af in de wereld van zware, veelal drugsgerelateerde criminaliteit. De 44-jarige verdachte zat al vast voor een ander misdrijf.

Deze aanhouding is een belangrijke doorbraak in de onderzoeken naar de gewelddadige dood van Jaap Zillig en Pieter Vos eind 2011 en die van Samir Jabli, Mohamed Alarasi en Rinus Moerer in 2014.

Nieuwe informatie

Op basis van nieuwe informatie heeft de politie een aantal coldcase-onderzoeken heropend en daarbij ook naar onderlinge verbanden gekeken. Mede daardoor kwam de nu aangehouden verdachte in beeld.

242058_mid_5luik3.jpg
De vijf slachtoffers in kwestie

Vertel wat u weet

Getuigen van een of meer van de moorden wordt gevraagd zich alsnog te melden. Heeft de arrestatie van 13 februari u aan het denken gezet over de verdachte en/of mogelijke andere betrokkenen? Of voelt u zich nu wellicht minder angstig om te vertellen wat u weet? Neem alstublieft contact op met de politie.
Een heel veilige manier om vertrouwelijk uw informatie door te geven is via het Team Criminele Inlichtingen (TCI). Hoe dat precies in zijn werk gaat wordt uitgelegd in onderstaande video.

Anniko van Santen
Tip doorgeven

Geef uw informatie door