Beloning

Hoge beloningen in onderzoek moorden

  • Amersfoort

De politie heeft nieuwe informatie ontvangen over de moorden op Mohammed Alarasi (22) en Samir Jabli (38). Beide mannen werden in 2014 in Amersfoort doodgeschoten. Een rechercheteam van de politie wil de moorden opnieuw onder de aandacht brengen.

Mohammed Alarasi

De 22-jarige mbo-student Mohammed Alarasi werd op 20 januari 2014 doodgeschoten op de parkeerplaats voor sportschool de Pellikaan in Amersfoort.

232493_amersfoort_alarasi_.jpg
Mohammed Alarasi
De eerste herinnering aan Mohammed is dat er iemand op de grond ligt met een wit laken over zich heen. [...] Ik weet nog wat ik dacht: mijn broertje heeft het koud, waarom laten jullie hem daar op de grond liggen? Dat is het beeld wat ik nu nog steeds heb en dat gaat er niet uit.”
zus van Mohammed Alarasi

Samir Jabli

De 38-jarige Samir Jabli werd op 1 december 2014 doodgeschoten achter het stuur van zijn auto. Dat gebeurde nadat hij rond 02.50 uur had geparkeerd op de Hendrick de Keyserlaan in Amersfoort. Jabli en Alarasi kenden elkaar uit die stad en hadden allebei bij dezelfde sportschool getraind.

232493_amersfoort_sojabli2.jpg
Samir Jabli

Dadergroep

De politie houdt er rekening mee dat beide slachtoffers door dezelfde dadergroep om het leven zijn gebracht. Leden van die dadergroep worden ook in verband gebracht met andere liquidaties gepleegd tussen 2011 en 2014.

Volgacties

Het is zeer waarschijnlijk dat Samir Jabli op 18 januari 2014 is gevolgd door een man die mogelijk tot de dadergroep behoorde. Jabli heeft die dag de McDonald’s in Amersfoort-Noord en een Total tankstation bezocht. Op beide locaties is ook een man te zien die hem daar volgde. De politie weet wie deze man is, maar wil nog steeds graag weten welke rol hij heeft gespeeld, zowel ten aanzien van de moorden op Jabli en Alarasi als zijn rol in de dadergroep.

232493_amersfoort_bmwE90 utrecht.jpg
Wie weet meer over deze BMW?

BMW in Utrecht

Diezelfde man is namelijk ook gezien bij een auto die vermoedelijk werd gebruikt als tweede vluchtauto bij de moord op Alarasi. Die BMW stond in 2014 geparkeerd op de Henegouwen in de Utrechtse wijk Lunetten.

Compositietekening

De politie wil nog altijd weten wie de man is op de compositietekening hieronder. Hij was de bestuurder van de eerste  vluchtauto die gebruikt is bij de moord Alarasi.

232493_amersfoort_compo.jpg
Meld het a.u.b. als u vermoedt wie dit kan zijn

Beloning

Wie de gouden tip in beide moordzaken heeft, maakt aanspraak op een beloning van 60.000 euro. De beloning is in beide onderzoeken namelijk verhoogd naar 30.000 euro.

Anniko van Santen
Tip doorgeven

Vertel wat u weet

Er lopen vermoedelijk nog mensen rond met belangrijke informatie over de achtergrond, uitvoerders of opdrachtgever van beide moorden. De politie wil graag met hen spreken. Neem contact op met het Team Bijzondere Getuigen door 088 - 661 77 34 te bellen of tip als volgt:

Online tip doorgeven

Geef je tip online door via het tipformulier van de politie.

Online tip doorgeven

Amersfoort

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.