Verdachte(n) gezocht van inbraak met grote emotionele gevolgen

  • Rotterdam

Twee inbrekers sloegen donderdagochtend 17 september 2020 toe in een woning aan de Hindersteinstraat in Rotterdam-Zuid. Ze maakten diverse spullen buit, waaronder een laptop en harddisk met een grote emotionele waarde.

Update

Er werd o.a. getipt over de schoenen van deze inbreker, maar ook is er een mogelijke naam genoemd. Extra tips zijn welkom.

Op de laptop en harddisk stonden namelijk foto’s van het overleden dochtertje van de bewoners. Het 2-jarige meisje was twee weken eerder overleden nadat zij in een nabijgelegen vijver was gevallen.

Beelden op Facebook

De vermoedelijke daders bleken op bewakingsbeelden van buurtbewoners te staan. Deze beelden werden gedeeld op de Facebook-buurtpagina. Eén van de verdachten werd direct herkend door bekenden, die de man hebben kunnen overtuigen de laptop en harddisk aan de slachtoffers terug te geven. Deze verdachte, een 36-jarige Rotterdammer, is vervolgens aangehouden. De tweede inbreker is nog op vrije voeten.

202559_rottrdm_dadc.jpg
Signalement

Signalement tweede verdachte

De verdachten zijn gefilmd op de Hindersteinstraat en de Cannenburchstraat. De man die politie nog zoekt:

  • is iets kalend
  • droeg een donkerblauw Adidas-jack
  • had opvallende gympen aan.

Mogelijk een derde dader

Naast de laptop en harddisk zijn er meerdere telefoons en sieraden buitgemaakt. Deze spullen zijn nog niet terecht. De politie vermoedt overigens, vanwege de grote buit, dat er nog een derde persoon bij de inbraak betrokken was.

Anniko van Santen
Tip doorgeven

Help de politie

Heeft u meer informatie over de inbraak en/of over de tweede en mogelijke derde dader? Geef het alstublieft door.

Online tip doorgeven

Geef je tip online door via het tipformulier van de politie.

Online tip doorgeven

Hindersteinstraat

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.

MEER OVER