Verkeersruzie mondt uit in fysiek geweld

  • Utrecht

Twee verdachten hebben op vrijdagavond 22 maart 2024 een 57-jarige man kilometers lang achtervolgd door Utrecht-Noord om hem op hun manier een lesje te leren. Het slachtoffer reed in een bestelbus en zijn belagers in een klein model Volkswagen.

De 57-jarige man kwam van zijn bedrijf aan de Amsterdamsestraatweg. Hij draaide de Marnixlaan op richting Overvecht, waar snel moet worden ingevoegd omdat twee rijbanen één worden. Kennelijk deed meneer daar iets fout volgens de inzittenden van de kleine, zwarte auto – vemoedelijk een Lupo of een Up.

242220 Utrecht 2lk Vw
De verdachten reden in een klein model Volkswagen

Doodlopende straat

De Volkswagen bleef vlak achter het slachtoffer rijden, wat heel bedreigend voelde. Via onder meer de Prins Bernhardlaan en de Franciscusdreef belandde hij op de Tampicodreef, wat tot zijn schrik een doodlopende straat bleek.

Meneer twijfelde nog even of hij in zijn bestelbus zou blijven zitten, maar besloot te proberen om omwonenden om hulp te vragen. Dat lukte niet, want het opgefokte tweetal stond al gauw bij hem. Er ontstond eerst een worsteling en iets later werd het slachtoffer neergeslagen.

Beelden en stemmen

Weet u iets over (een van) de mannen op de beelden hierboven, neem dan alstublieft contact op met de politie. Herkent u hun stemmen of kunt u het tweetal in verband brengen met het kleine model, zwarte Volkswagen? Geef dat dan alstublieft door, desnoods anoniem.

Anniko van Santen
Tip doorgeven

Deel uw informatie

Contact opnemen met de politie kan op de volgende manieren:

Online tip doorgeven

Geef je tip online door via het tipformulier van de politie.

Online tip doorgeven

Tampicodreef in Utrecht

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.