BeloningVermistCold Case

Vermissing Jolanda Meijer (34) in 1998

  • Groningen
  • Update 

Haar moeder weet nog steeds niet waar haar dochter is

Update

Ruim 50 tips, na al die tijd, daar is het cold caseteam ontzettend blij mee. Er zaten ook meerdere tips tussen met - lijkt het - nieuwe informatie. Dank. We houden u op de hoogte over de rest van het onderzoek.

Jolanda Meijer werd voor het laatst gezien op 7 februari 1998. 

160479_jolanda_paspoort.jpg
Jolanda Meijer

Jolanda was moeder van twee kinderen, werkte als prostituee en was verslaafd aan heroïne. Haar werkgebied  lag bij de Kijkshop aan de Oude Haven in de binnenstad. 

160479_jolanda_bedumerstraat.jpg
Melding van overlast

Op 7 februari 1998 krijgt de politie een melding van overlast in een huis dat bekend staat als drugspand. Een van de aanwezigen is Jolanda Meijer. Ze verlaat het huis en zal daarna nooit meer gezien worden. 

  • Wie heeft informatie over de in 1998 vermiste Jolanda Meijer? 
160479_jolanda_so3.jpg
Vermissing

Als Jolanda na een half jaar nog steeds geen contact heeft opgenomen met haar twee uit huis geplaatste kinderen, zelfs niet op hun verjaardagen, geven Jolanda’s ouders haar als vermist op. 

160479_jolanda_tippelzone.jpg
Onderzoek

Jolanda had geen vaste woon- of verblijfplaats en het onderzoek verliep moeizaam, omdat een aantal collega’s van Jolanda ook verslaafd waren en zich maar weinig herinnerden. 

  • Wie weet iets over de reden waarom Jolanda Meijer in1998 is verdwenen? 

Beloning voor de gouden tip

In december 1999 werd een beloning uitgeloofd van destijds 25.000 gulden voor de gouden tip over de vermissing  van Jolanda. Het was niet gebruikelijk beloningen uit te loven voor vermissingszaken, maar gezien het circuit waarin de vermissing zich afspeelde werd een misdrijf gevreesd. De beloning staat nog steeds en bedraagt nu 15.000 euro.

Tips

Er zijn in de loop der jaren een aantal tips binnengekomen over Jolanda, die concreet bleken. Er werd dan een plek genoemd waar haar lichaam zou kunnen liggen en een reden waarom dat zou kunnen. Een van de laatste onderzoeken was nog niet zo lang geleden, even buiten Groningen, waar de politie enkele gierputten heeft geleegd. Maar ook daar troffen ze geen spoor van Jolanda.

Nieuwe informatie

De politie wil graag in contact komen met mensen die iets over Jolanda weten. Of iets weten over de reden waarom ze is verdwenen. Het is nu bijna 19 jaar geleden, maar misschien is het voor mensen nu makkelijker om te praten. De politie sluit niet uit dat er destijds mensen waren die niet durfden te praten uit angst voor represailles, maar die situatie kan nu heel anders zijn. Dus help mee, het cold case team hoopt op veel informatie, Jolanda mag niet vermist blijven. 

  • Wie heeft destijds niet met de politie willen of kunnen spreken, maar heeft toch informatie die het onderzoek verder zou kunnen helpen? 
Anniko van Santen
Tip doorgeven

Help de politie

Bedumerstraat

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.