Vier mannen overvallen dame (90) in woning

  • Rotterdam
  • Update 

Een 90-jarige vrouw werd donderdag 16 augustus 2018 opgeschrikt door vier overvallers naast haar bed. De mannen gingen ervandoor met een flinke, kostbare buit.

Update

Er zijn twee algemene tips binnengekomen over deze overval, meer informatie blijft welkom.

Die nacht wist het viertal rond 02.00 uur door te ‘hengelen’ de woning aan de Endeldijk binnen te komen. Eenmaal in de slaapkamer van het slachtoffer, riepen de overvallers op zoek te zijn naar goud.

Huisgenoot wordt niet wakker

Terwijl de dame op leeftijd in bedwang werd gehouden, werd haar huisgenoot (75), die in een andere ruimte slaapt en doof is, niet wakker. Pas na de overval werd de man gewekt door het slachtoffer. Sinds de heftige gebeurtenis is de vrouw erg bang en slaapt zij slecht.

119023_rotterdam_reco3.jpg
Vier daders

De politie is op zoek naar vermoedelijk vier mannelijke daders. Twee van hen lijken in ieder geval jonger dan 20 jaar. Ze droegen donkere kleding, een bivakmuts en handschoenen. Beide waren vrij mager en spraken accentloos Nederlands.De andere twee droegen ook een bivakmuts en donkere kleding. Deze twee mannen waren iets langer dan hun compagnons.

  • Wie heeft in de nacht van woensdag 15 augustus op donderdag 16 augustus iets opvallends gezien aan de Endeldijk in Rotterdam?
119023_rotterdam_2luik.jpg

Een aantal kostbaarheden van het slachtoffer zijn meegenomen, waaronder:een vrij dikke, gouden ketting met een hangertje van een wereldbol,

119023_rotterdam_ringblauwesteen.jpg

en twee gouden ringen waarvan één met een blauwe steen.

Ook hebben de mannen een klein rieten mandje met verschillende sieraden erin gestolen. Onder andere een zilveren dameshorloge met een opengewerkte zilveren band en een gouden ketting.

119023_rotterdam_ringen2.jpg

Naast deze buit hebben de overvallers het slachtoffer ook twee ringen van haar handen gehaald.

  • Wie herkent de sieraden op de getoonde afbeeldingen?

Overige buit

Naast de kostbare sieraden, namen de mannen ook twee tassen mee. In één ervan, een grote donkerbruine tas, zaten twee portemonnees met contant geld, een ING-bankpas, een id-kaart en een pas van de zorgverzekering.Mogelijk is deze tas met inhoud door de daders ergens achtergelaten. Heeft u iets gezien? Laat het de politie weten.

  • Wie heeft de donkerbruine tas gevonden of gezien ?
Anniko van Santen
Tip doorgeven

Help de politie

Endeldijk

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.