Viertal met bivakmutsen pleegt brute woningoverval

  • Denekamp

In de nacht van donderdag 13 op vrijdag 14 januari 2022 begon rond 01.00 uur een hond te blaffen in een vrijstaand huis aan de Johanninksweg in Denekamp. Er leek weinig aan de hand, dus de twee bewoners susten de hond en probeerden verder te slapen. Een kwartier later stonden er vier overvallers bij hen in de slaapkamer.

Allen hadden een bivakmuts op en ten minste één van de daders had een honkbalknuppel in de aanslag. Wat aan hen onder meer opviel, is dat ze verschillende talen door elkaar spraken; de slachtoffers hebben in elk geval Engels, Nederlands en Duits gehoord.

Update

Drie mensen gaven informatie door, maar de gouden tip zit daar helaas nog niet bij. Weet u iets over de daders en/of over de mogelijke voorverkenning, neem alstublieft contact op; dat kan ook anoniem.

Vastbinden mislukt

Drie daders doken direct op de 64-jarige, mannelijke bewoner en probeerden hem vast te binden. Doordat hij zich hevig verzette, lukte dat niet. Er werd om geld geschreeuwd, waarop de man zijn portemonnee pakte en afgaf.
Terwijl de vierde overvaller het vrouwelijke slachtoffer in bedwang hield, moest haar partner met de andere drie het huis door om te wijzen waar geld en kostbaarheden lagen. De daders haalden daarbij het huis grondig overhoop.

Opgesloten in toilet

Helaas maakte het viertal een behoorlijk bedrag aan contant geld buit. Dat hadden de slachtoffers in huis als aanvulling op het naderende pensioen van meneer.
Voordat de overvallers vertrokken, sloten ze de bewoners op in het toilet. Zij wisten zich gelukkig snel te bevrijden, waarop ze de politie konden inschakelen. De daders werden in de omgeving niet meer gevonden.

Zwarte kleding en handschoenen

Het is de politie nog niet gelukt camerabeelden veilig te stellen waar de overvallers op staan. Beschikt u over bewakings- of dashcambeelden uit Denekamp of omgeving die van belang kunnen zijn, neem alstublieft contact op. Uw materiaal uploaden kan via het tipformulier.
De daders hadden allemaal zwarte kleding aan en droegen behalve bivakmutsen ook handschoenen. Daarnaast wisten de slachtoffers te vertellen dat waarschijnlijk drie van de mannen een lichte huidskleur hebben en één donkergetint is. Hopelijk zegt dit iemand iets, mogelijk in combinatie met de mengeling aan talen die ze spraken.

222100_denekamp_SG_Alto.jpg
Er is mogelijk zo’n soort auto gebruikt

Fel blauwe auto

Een getuige die in de buurt woont heeft op de dag vóór de overval, dus overdag op donderdag 13 januari, iets gezien dat van groot belang kan zijn. Een auto in een fel blauwe kleur reed tweemaal opvallend langzaam langs het huis van de latere slachtoffers.
Het gaat mogelijk om een Suzuki Alto of een merk en model dat daar qua vorm en grootte op lijkt. De getuige zag die auto om ongeveer 14.15 en rond 15.30 uur en had het gevoel dat de inzittenden zich ‘betrapt’ voelden toen ze werden gezien.

Anniko van Santen
Tip doorgeven

Deel uw informatie

De inzittenden van de blauwe auto zouden belangrijke getuigen kunnen zijn. Een andere, zeer reële mogelijkheid is dat zij betrokken waren bij een voorverkenning. Heeft u de auto óók gezien en/of weet u wie er die middag over beschikten, neem alstublieft contact op.

  • Wie heeft informatie over de woningoverval, over de daders ervan en/of over een mogelijk voertuig dat zij hebben gebruikt?
  • Wie weet iets over de inzittenden van de fel blauwe auto die de middag voor de overval twee keer is gezien?

Online tip doorgeven

Geef je tip online door via het tipformulier van de politie.

Online tip doorgeven

Johanninksweg

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.

MEER OVER