Vondst lichaam Radi Houting (46) na woningbrand aan de Elisabeth Boddaerstraat

 • Amsterdam
 • Update 
tcm17308634_large.jpg

De brandweer doet een lugubere ontdekking na het blussen van een woningbrand.

Update

5 tips, bijvoorbeeld met meer informatie over Radi. Maar wat deed hij daar die nacht in dat huis en waar is zijn fiets met rode krat gebleven? Uw hulp blijft nodig!

In de ochtend van zaterdag 9 november 2013 breekt er rond 05.00 uur bij een huis aan de Elisabeth Boddaerstraat in het Amsterdamse Slotervaart brand uit. Het vuur is vrij snel onder controle, maar dan ontdekken brandweermannen tijdens het blussen het lichaam van een man. Voor een deel verbrand, maar het is wel meteen duidelijk dat iemand hem om het leven heeft gebracht en dat daarna de brand is aangestoken.

tcm17308656_large.jpg
Slachtoffer

Dankzij onderzoekers van de Forensische Opsporing en het NFI is bekend dat het lichaam van de vermoorde man Radi Houting (46) is. Hij was een bekende figuur in de Amsterdamse harddrugsscene. Het zou zomaar kunnen dat zijn dood te maken heeft met een conflict binnen het drugsmilieu, maar de politie houdt ook rekening met andere scenario’s.

tcm17308662_large.jpg
Woning

Radi Houting woonde niet in het huis waar de brandweer hem aantrof. Wie er wel woont is een vrouw die Radi kent, maar die tijdelijk ergens anders verbleef in de nacht van de moord. Ze was verbaasd en geschokt toen ze hoorde wat zich in haar huis heeft afgespeeld.

tcm17308633_large.jpg
Dader(s)

Ze hebben hun best gedaan om de sporen uit te wissen. Dat hebben ze gedaan door gebruik te maken van een brandbare stof, mogelijk was dat benzine. Het kan zijn opgevallen dat er mensen met een jerrycan of flessen bij het huis liepen die nacht. Of misschien heeft een medewerker van een tankstation gezien dat een klant een jerrycan of een fles met benzine vulde.

tcm17308655_large.jpg
Motief

Het onderzoeksteam weet inmiddels dat Radi Houting contacten had met Engelse criminelen en wil graag zoveel mogelijk te weten te komen over het leven van Radi Houting. Bekend is dat hij niet getrouwd was, geen kinderen had en dat hij was uitgeschreven uit het bevolkingsregister. Hij woonde de laatste tijd her en der bij bekenden in Amsterdam. Het is belangrijk om erachter te komen met wie Radi omging, of hij conflicten had en wat de aanleiding was voor zijn dood.

tcm17308711_large.jpg
Fiets

Hij verplaatste zich meestal per fiets met een in het oog springende rode krat voorop. Maar juist van Radi’s fiets ontbreekt ieder spoor en de politie wil weten waar die fiets op dit moment staat.

 • Wie is er getuige geweest van de dood van Radi Houting (46)?

 • Wie is er in de ochtend van zaterdag 9 november 2013 getuige geweest van de brandstichting bij een huis aan de Elisabeth Boddaerstraat in het Amsterdamse Slotervaart?

 • Wie weet wat Radi Houting deed in de Elisabeth Boddaerstraat in Amsterdam?

 • Wie heeft hem die nacht van vrijdag 8 op zaterdag 9 november nog gezien?

 • Wie heeft er die nacht mensen met een jerrycan of een fles bij het huis zien lopen?

 • Wie heeft er toen bij een tankstation in die omgeving gezien dat een klant een jerrycan of een fles met benzine vulde?

 • Wie heeft er meer informatie over het leven van Radi?

 • Wie weet er meer over een mogelijk motief voor zijn dood?

 • Wie weet waar Radi’s fiets staat?

Elisabeth Boddaerstraat

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.