Voor miljoenen uit kluisjes gestolen bij Rabobank

  • Oudenbosch
  • Update 

Twee bewakers zijn aangehouden als verdachte, maar wie zijn de mannen die zich lieten insluiten? Zij roofden in het eerste weekend van maart zo’n 300 kluisjes leeg van cliënten van de bank aan de Kade.

Update

Er zijn 30 tips binnengekomen. Een getuige, de fietser, heeft zich gemeld. De inzittenden van een Seat Ibiza nog niet. Graag komt de politie met deze personen in contact.

Heeft u informatie die misschien kan helpen bij het oplossen? Geef uw tip rechtstreeks door aan de rechercheurs van deze zaak!

118222_oudenbosch_upd-busje.jpg
Alarm uit

In de nacht van vrijdag 2 op zaterdag 3 maart 2018, om ongeveer 01.30 uur, gaat bij de Rabobank in Oudenbosch het alarm af. Namens het beveiligingsbedrijf dat de melding ontvangt, arriveren na twintig minuten twee medewerkers.Eén van hen gaat via de personeelsingang de bank binnen, zet daar het alarm uit en komt weer naar buiten. Vervolgens loopt hij met zijn collega een ronde om het gebouw.

118222_oudenbosch_daders1.jpg
Onopgemerkt

De beveiligers zijn nog maar net weg bij de personeelsingang wanneer daar twee mannen arriveren, allebei met handschoenen aan en een tas op de rug. Doordat het alarm tijdelijk is uitgeschakeld, loopt het duo onopgemerkt naar binnen.

118222_oudenbosch_dadersbuit.jpg

De twee daders nemen uitgebreid de tijd: ze blijven ongeveer 24 uur binnen. In de vroege ochtend van zondag 4 maart laten ze opzettelijk het alarm afgaan. Daarop verschijnen dezelfde twee beveiligers als de nacht ervoor, die weer het alarm uitschakelen en een ronde doen. Van die gelegenheid maakt het dievenduo gebruik om ongezien het pand te verlaten.

Contant geld

In de tijd dat de twee daders binnen zijn, stelen ze de inhoud van zo’n 300 kluisjes van bankcliënten. Behalve sieraden en andere kostbaarheden, maken ze een enorm bedrag aan contant geld buit.

  • Wie (her)kent de mannen op de bewakingsbeelden?
118222_oudenbosch_beveiligers2.jpg
Bewakers aangehouden

Alles wijst er volgens de politie op dat de beveiligers in het complot zitten. Gebruikelijk is dat één beveiliger ter plaatse gaat, maar dit bewuste weekend waren ze steeds met z’n tweeën. Beiden zijn aangehouden, maar ze verklaren slechts hun werk te hebben gedaan.

  • Wie heeft informatie over de daders? Misschien heeft u over de roof horen spreken of weet u van een connectie met de beveiligers?

Getuigenoproep

Hopelijk is er iemand die de onbekende daders herkent aan de hand van de bewakingsbeelden. Ook als u in dat weekend van 2 tot 4 maart iets verdachts heeft gezien daar aan de Kade, hoort de politie dat graag van u.

118222_oudenbosch_getuigeseat.jpg

De politie is op zoek naar mogelijke getuigen die op de bewakingsbeelden voorkomen. Een grijze Seat Ibiza passeerde het bankgebouw rond de tijd dat de daders naar binnen gingen. Met de inzittende(n) van die Seat wil de politie graag spreken.

118222_oudenbosch_getuigemannen.jpg

Daarnaast waren er twee mannen die, in die nacht van vrijdag 3 maart op zaterdag 4 maart, even naar binnen keken in het bankgebouw en daarna enkele minuten bij de geldautomaat stonden. Ook met hen komt de politie graag in contact.

Anoniem

Heeft u informatie over de daders van deze roof, dan kunt u dat desgewenst anoniem doorgeven. Bel 0800-7000 of vul online het meldformulier in.

  • Wie heeft, aan de Kade in Oudenbosch of in de directe omgeving, de daders gezien? Zij waren daar in de nacht van 2 op 3 maart en in de nacht van 3 op 4 maart 2018.
Anniko van Santen
Tip doorgeven

Help de politie

Kade

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.