Vrouw (32) wordt in haar eigen woning overvallen en aangerand

  • Rotterdam
  • Update 

Een 32-jarige Australische vrouw is in de nacht van vrijdag 10 op zaterdag 11 november 2017 in haar woning aan de Mathenesserlaan in Rotterdam overvallen en aangerand door twee daders. Mogelijk diezelfde mannen zijn daarna gefilmd als ze geld opnemen met de bankpas van de vrouw.

Update

Gelukkig maar liefst 20 tips, met mogelijke namen van de daders, dank!

Heeft u informatie die misschien kan helpen bij het oplossen? Geef uw tip rechtstreeks door aan de rechercheurs van deze zaak!

australischee123334444555_mathenesserlaan.jpg
Overval

De vrouw werkt sinds een paar jaar in Nederland en is die vrijdagavond op bezoek geweest bij een collega. Rond 00.30 uur gaat ze naar bed. Een paar uur later wordt ze wakker en ziet ze ineens twee mannen voor haar bed staan. Ze bedreigen haar. Ze moet haar pinpas met pincode afgeven. De mannen randen haar zelfs aan en binden haar vast aan de radiator. Daarna vertrekken ze en zeggen dat ze terugkomen om haar te vermoorden als de pincode niet juist is. Uiteindelijk is de vrouw hard gaan schreeuwen en heeft daardoor haar huisgenoot en haar vriend die in hetzelfde huis wonen, weten te alarmeren. 

australischee123334444555_dad1_math_tas.jpg
Pinbeelden

Aan het Mathenesserplein in Rotterdam wordt kort na de overval - om 04.05 uur - met de bankpas van de vrouw gepind. Om 04.12 uur wordt nog een keer geld opgenomen bij een geldautomaat aan de Franselaan. De beschrijving van het slachtoffer van de daders komt erg overeen met de mannen op de beelden en het pinnen gebeurt zo vlak na de overval en aanranding dat de politie er van uitgaat dat deze pinners ook de daders van de overval zijn.

australischee123334444555_dadfranse3.jpg
Signalement

Beide mannen waren getint, vermoedelijk tussen de 18 en de 25 jaar oud en droegen allebei een waarschijnlijk blauw jack met capuchon en daaronder een muts. Ze hadden allebei een tas bij zich. Een van hen een donkere rugzak met bovenop een rits, de andere een tasje van Gucci. Verder viel het op dat de daders straattaal met elkaar spraken en dat een van hen vermoedelijk linkshandig is. Hij schreef de pincode van de vrouw namelijk met zijn linkerhand op.

Gestolen huissleutel

Er zijn geen braaksporen in de woning van het slachtoffer gevonden. Dat komt waarschijnlijk omdat er tussen 2 november en 3 november 2017 is ingebroken in hetzelfde huis aan de Mathenesserlaan. Daarbij is ook een huissleutel gestolen. Het is goed mogelijk dat de daders een week later met dezelfde sleutel dat huis zijn binnen gekomen. Mogelijk hebben ze rond de datum van die woninginbraak ook al in de buurt van dat huis aan de Mathenesserlaan rond gehangen en is dat iemand opgevallen. 

australischee123334444555_dadfranse2.jpg
Getuigenoproep: mensen bij pinautomaat aan de Franselaan

De politie wil ook nog graag in contact komen met mensen die de mannen misschien nog gezien hebben  bij de pinautomaat aan het Mathenesserplein en die aan de  Franselaan, die ligt in stadsdeel Oud-Mathenesse. Dat was rond 04.15 die vrijdagnacht 10 november 2017.  

Anniko van Santen
Tip doorgeven

Help de politie

Mathenesserlaan

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.