Vrouw (64) dupe van subtiele zakkenroltruc

  • Nijmegen
  • Update 

De zakkenrolster lijkt in eerste instantie behulpzaam, maar gaat er vandoor met de portemonnee van het slachtoffer. Enkele minuten later neemt haar mogelijke handlanger een aanzienlijk bedrag op met de gestolen bankpas.

Centraal Station Nijmegen

De 64-jarige vrouw uit Bosnië-Herzegovina wil donderdag 16 november 2017 rond 16.00 uur op de trein stappen, maar heeft te weinig saldo op haar OV-chipkaart. Op het station van Nijmegen vraagt ze een vrouw bij de NS-automaat om hulp.

Behulpzame vrouw

De vrouw helpt vervolgens geduldig. Tijdens het uitleggen van de handelingen staan de twee vrouwen dicht naast elkaar, waardoor de zakkenrolster mee kan gluren naar de pincode.

Tweede uitleg

Na het opladen van de OV-chipkaart vraagt de vrouw behulpzaam of ze de stappen nog een keer door zullen nemen. In de tussentijd pakt ze subtiel de portemonnee uit de handtas van haar slachtoffer.

118275_nijmgn_dadc.jpg
Pinpasfraude

In de trein ontdekt de vrouw dat haar portemonnee verdwenen is uit haar tas. Maar in slechts enkele minuten heeft een man al een aanzienlijk bedrag van haar bankrekening gehaald.

118275_nijmgn_dadb.jpg

Mogelijk werkt deze man samen met de zakkenrolster. Wie herkent hem?

  • Wie herkent de man op de camerabeelden?

Signalement zakkenrolster

De vrouw had een net uiterlijk en wordt en jaar of 50 oud geschat. Ze heeft schouderlang bruin haar, een dun postuur en een blanke huidskleur.

  • Wie herkent de zakkenrolster aan de hand van het signalement?

  • Wie heeft de zakkenrolster gezien op station Nijmegen, op 16 november 2017 rond 16.00 uur?
Anniko van Santen
Tip doorgeven

Help de politie

Online tip doorgeven

Geef je tip online door via het tipformulier van de politie.

Online tip doorgeven

Centraal Station

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.