Vrouw (76) slachtoffer van woningoverval

  • Oss

Op zondagavond 13 november 2022 werd in Oss een 76-jarige vrouw overvallen in haar huis aan de Burgemeester van den Elzenlaan. De dader maakte haar onder meer een dierbaar horloge afhandig. De politie hoopt dat uw tips in dit onderzoek het verschil kunnen maken.

Het slachtoffer was boven rond 23.00 uur toen ze beneden glasgerinkel hoorde en het alarm afging. Ze probeerde naar de telefoon te komen die een verdieping lager stond, om hulp in te schakelen, maar op de trap werd ze tegengehouden door een onbekende man. Hij trok haar omver en liep door naar boven. 

Emotionele waarde

Mevrouw had pijn aan haar pols en knie en kon niet meteen zelf weer opstaan. De overvaller vond intussen onder meer haar handtas om mee te nemen. Op zijn weg naar buiten haalde hij het slachtoffer een dierbaar horloge van haar pols.
Het horloge, ingelegd met briljantjes, is zo’n 2.700 euro waard. Voor mevrouw heeft het echter vooral een emotionele waarde; ze heeft het horloge jaren geleden van haar echtgenoot gekregen.

232212_oss_horloge_.jpg
Hopelijk weet iemand waar dit horloge kan zijn

Contant geld

De zwarte handtas die de dader buitmaakte, bevatte onder andere de portemonnee van het 76-jarige slachtoffer. Daarin zaten onder meer bankpassen, id-bewijzen en een flink bedrag aan contant geld.
Mogelijk zegt het iemand in de omgeving van de overvaller iets dat hij zonder logische verklaring ineens over extra geld beschikte na die avond van 13 september.

Tenger en niet groot

De dader vluchtte, te voet, via de Doctor van de Steenlaan naar de Spoorlaan en daarna linksaf in de richting van de Vijversingel. Een buurtbewoner die de man vermoedelijk heeft zien rennen, viel op dat hij nogal veel bewoog; alsof hij ‘zigzagde’ met zijn bovenlichaam.
Er zijn helaas geen beelden van de overvaller, maar het slachtoffer heeft wat kenmerken kunnen noemen. De man is heel tenger gebouwd en niet groot: naar schatting rond 1.70 meter. Tijdens de overval droeg hij zwarte kleding.

232212_oss_schade2.jpg
De dader vernielde een ruit om binnen te komen
Anniko van Santen
Tip doorgeven

Deel uw informatie

  • Mogelijk is het horloge na 13 november ergens te koop aangeboden. Neem alstublieft contact op als u een idee heeft waar het zou kunnen zijn.
  • Weet of vermoedt u iets over de onbekende man die het slachtoffer in haar huis overviel, vertel het de politie; desnoods anoniem.

Online tip doorgeven

Geef je tip online door via het tipformulier van de politie.

Online tip doorgeven

Burgemeester van Den Elzenlaan

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.

MEER OVER