Vrouw (88) tot twee keer toe slachtoffer van misdrijf

  • Oss

Een vrouw van 88 uit Oss is in korte tijd twee keer het slachtoffer geworden van brutale dieven. Op 4 oktober 2022 raakte ze 25.000 euro kwijt bij een babbeltruc. Op 18 januari 2023 werd mevrouw thuis aan het Gezellehof slachtoffer van twee overvallers.

Ze is bang en als je slecht slaapt en slechter gaat eten, dan zie je iemand van die leeftijd echt achteruit gaan, vandaar dat ze nu naar een tehuis is gegaan. […] Misschien was het er op den duur toch wel van gekomen, maar dat dit het enorm versneld heeft, dat mag duidelijk zijn.”
nicht van slachtoffer

Babbeltruc

De vrouw werd op 4 oktober 2022 gebeld door een zogenaamde medewerker van de Rabobank. Even later stond er een opvallend kleine, jonge man bij haar voor de deur die naar haar rekeningnummer vroeg. De vrouw heeft haar bankgegevens uit haar kluis gehaald. Op een onbewaakt ogenblik heeft de jongeman enveloppen uit de kluis gepakt met daarin in totaal 25.000 euro. Dat geld was bestemd als extraatje voor familie van de vrouw tijdens de kerstdagen.

Woningoverval

Drie en een halve maand na de babbeltruc, op 18 januari 2023, sloegen twee mannen de pui kapot van de bungalow van het slachtoffer. Verolgens liepen ze rechtstreeks naar de kluis. Ze hebben de vrouw geduwd en een hand voor haar mond gehouden.
De kluis kregen ze niet open, omdat de sleutel voor de veiligheid niet meer bij de vrouw thuis lag. Na de overval rende het slachtoffer in paniek naar haar buren.

Link tussen misdrijven

Bij zowel de babbeltruc als de overval was een opvallend kleine, jonge man betrokken. Hij is vermoedelijk zo’n 1.60 meter lang. Verder wisten de overvallers precies waar de kluis stond. Dat is opvallend, want die stond niet in het zicht.
Het lijkt er sterk op dat de overvallers vooraf zijn geïnformeerd, mogelijk dus door de jonge man die eerder de babbeltruc pleegde. 

Derde persoon

Tijdens de woningoverval heeft een derde persoon buiten naast de woning op de uitkijk gestaan. Na de overval vluchtte het drietal richting de Van der Nootstraat in Oss. Daar zijn ze mogelijk in een auto gestapt.

Anniko van Santen
Tip doorgeven

Help de politie

  • Wie herkent de jonge man op de beelden?
  • Wie heeft informatie over de babbeltruc en/of de woningoverval?

Online tip doorgeven

Geef je tip online door via het tipformulier van de politie.

Online tip doorgeven

Gezellehof

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.