Vrouw (78) in haar slaap mishandeld, vermoedelijk tijdens inbraak

  • Groningen
  • Update 

In haar huis aan de Groningerweg werd op zaterdagmiddag 13 april de bewoonster wakker met ernstige verwondingen. Zij kan die zelf niet verklaren, maar er zijn veel sporen die op een inbraak wijzen.

Update

Inmiddels meer dan 10 tips, met name over de BMW. Het onderzoek gaat door.

Vermoedelijk is de 78-jarige vrouw het slachtoffer geworden van één of meer gewelddadige inbrekers. Een raam van de woonkamer, aan de voorzijde, was vernield en het huis was overhoop gehaald.

119210_groningen_philipsledtv.jpg

Naast dat er sieraden mee zijn genomen, is ook de 32-inch televisie buitgemaakt: een 32PFL3807 van Philips.

fugroningen_119276bmw2.jpg
BMW met Litouws kenteken

Het slachtoffer is de avond ervoor rond 23.30 uur gaan slapen. De dader of daders moeten ergens tussen dat moment en zaterdagmiddag het huis zijn binnengedrongen.Tussen 01.00 en 01.30 uur die nacht heeft een getuige een witte BMW met Litouws kenteken zien staan aan de Groningerweg in de buurt van garagebedrijf ‘t Noorden. Mogelijk een BMW 3-serie uit 2011; een soortgelijke zoals op deze foto.  De politie heeft nog niet kunnen achterhalen wie de eigenaar of bestuurder van deze auto is. Heeft u de auto ook gezien of bent u de eigenaar of bestuurder? Neem contact op met de politie

fugroningen_119276plekvrouw.jpg
Wie weet wie deze vrouw is?

Rond diezelfde tijd is ook een onbekende vrouw over de Groningerweg gelopen. De vrouw leek volgens een getuige afkomstig uit het Midden-Oosten, is zo’n 40 jaar oud, ongeveer 1.65m lang en had een iets gezet postuur. Haar zwarte, steile haar had zij vastgezet met een clip. Ze had donkere wenkbrauwen en een spitse/ puntige neus.Bent u deze vrouw of weet u wie ze is? Dan hoort de politie dat graag. Mogelijk is zij een belangrijke getuige.

119210_groningen_regio1.jpg
Getuigenoproep

Heeft u in die periode iets verdachts gezien in de omgeving van de Groningerweg, laat het de politie weten.Ook als u iemand daar met een televisie heeft zien lopen of als u die misschien te koop aangeboden heeft gezien, geef het door.

Camerabeelden

Om de tijdlijn omtrent dit misdrijf preciezer in beeld te krijgen, hoort de politie het graag van u als u tussen vrijdagavond 12 en zaterdagmiddag 13 april het slachtoffer nog heeft gezien of gesproken.

119210_groningen_regio3.jpg

Beschikt u over camerabeelden uit de omgeving, dan wil de politie die graag bekijken. Neem s.v.p. contact op via 0800-6070 of upload uw beelden direct via de website van de politie.

Anniko van Santen
Tip doorgeven

Help de politie