Vrouw (85) ernstig mishandeld door straatrover

  • Eindhoven
  • Update 

Een 85-jarige vrouw uit Eindhoven raakt op zaterdagavond 17 november 2018 ernstig gewond bij een mislukte straatroof. Op het Cassandraplein probeert een onbekende man haar tas af te pakken. Wanneer dat niet lukt, schopt hij haar tegen het hoofd.

Update

Zes tips, maar helaas geen gouden tip. Ook hebben de getuigen zich nog niet gemeld.

De dader heeft vermoedelijk een tijdje achter de vrouw aan gelopen en rukt bij het passeren aan haar handtas. Het slachtoffer laat de tas niet los, maar valt wel op de grond en verliest daarbij haar bril.

119002_fu-eindhvn_cassandraplein.jpg

Nogmaals probeert de straatrover de tas mee te pakken maar de vrouw houdt die stevig vast. Voordat hij er zonder buit vandoor gaat, trapt hij haar hard tegen het hoofd.

  • Wie heeft iets gezien van de gewelddadige, mislukte beroving op het Cassandraplein op zaterdag 17 november tussen 18.45 en 19.00 uur en/of heeft een idee wie de dader is?

Mogelijke getuigen Aeneaslaan

Het slachtoffer omschrijft haar belager als een vrij kleine, jonge man: ongeveer 1.65 meter lang en tussen 20 en 25 jaar oud. Mogelijk is hij gevlucht in de richting van de Aeneaslaan maar dat heeft mevrouw niet goed kunnen zien.

119002_fu-eindhvn_getuigefiets.jpg

Op bewakingsbeelden van de Aeneaslaan is een aantal mogelijke getuigen te zien.

119002_fu-eindhvn_bbgetuigehond.jpg

Kijkt u er alstublieft naar en geef het aan de politie door als u iemand herkent.

  • Wie herkent een of meerdere van de mogelijke getuigen op de bewakingsbeelden?

Kleine, donkere auto

Behalve met de getoonde voetgangers en fietsers komt de politie graag in contact met de bestuurder van een kleine, donkerkleurige auto – mogelijk een Peugeot 107 of een Citroën C1.

119002_fu-eindhvn_bbauto.jpg

Die auto reed rond het tijdstip van de beroving het Cassandraplein op, keerde en reed de Thomaslaan in. Mogelijk heeft de auto nog even stilgestaan om iemand te laten instappen die uit de richting van het Cassandraplein kwam aanrennen.

  • Wie weet wie de inzittende(n) is of zijn van de kleine, donkere auto? Het gaat mogelijk om een driedeurs Citroën C1 of Peugeot 107.

Anoniem informatie doorgeven

Heeft u informatie die van belang kan zijn, maar heeft u een reden om anoniem te willen blijven? Dan kunt u uw informatie doorgeven via Meld Misdaad Anoniem, telefonisch op 0800-7000 of online door een meldformulier in te vullen.

Anniko van Santen
Tip doorgeven

Help de politie

Cassandraplein

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.