Vrouwen raken tienduizenden euro’s kwijt bij overval

  • Rijswijk

Twee Roemeense vrouwen van 24 zijn overvallen in een flat aan de Ocarinalaan in Rijswijk. Beiden verdienen daar de kost als sekswerker. In de nacht van 11 op 12 maart 2024 drongen twee mannen met een pistool binnen. Zij bedreigden de vrouwen en bonden hen vast, waarna ze er met een buit van tienduizenden euro’s vandoor gingen.

De overval duurde zo’n drie uur, ongeveer van 02.30 tot 05.30 uur die nacht. De vrouwen moesten contant geld afgeven en één van hen heeft onder dwang tienduizenden euro’s overgemaakt naar een crypto-account. Daarnaast namen de daders bankpassen mee, waarmee bedragen zijn gepind op twee plekken in Zoetermeer.

Kenmerken overvallers

Overvaller 1 heeft een licht getinte huidskleur, is ongeveer 1.70 meter lang en heeft grijze of grijsblauwe ogen. Hij had een grote, lichtgrijze rugtas bij zich. Deze man leek de leiding te hebben.

Overvaller 2 is rond 1.80 meter lang en heeft een donkere huidskleur en kleine, bruine ogen. Hij gedroeg zich agressief en is breder gebouwd dan de andere dader.

Man bij geldautomaat

Na de overval haalde de man die u hieronder ziet, geld van de rekening van een van de slachtoffers. Hij droeg een winterjas met bontkraag en had een pet op van het merk Under Armour.

Handlanger met auto?

Mogelijk zijn de overvallers na afloop opgehaald door iemand met een auto. De politie wil graag in contact komen met getuigen die daarvan iets hebben gezien of mogelijk over relevante camerabeelden beschikken.

Ook als u iets anders opvallends heeft gezien die nacht van 11 op 12 maart bij de flat aan de Ocarinalaan in Rijswijk, hoort de politie natuurlijk graag van u. Een tip doorgeven kan als dat voor u beter voelt ook anoniem.

Anniko van Santen
Tip doorgeven

Help de Politie

  • Wie herkent de man die geld opnam?
  • Wie weet meer over de twee overvallers?

Online tip doorgeven

Geef je tip online door via het tipformulier van de politie.

Online tip doorgeven

Ocarinalaan in Rijswijk

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.