Woning beschoten, politie zoekt schutter(s)

  • Amsterdam

Het appartement van een gezin aan de Waterkersweg in Amsterdam werd begin november 2020 beschoten. De politie hoopt dat iemand meer informatie heeft over de schutter of schutters en/of het motief.

Update

Hoewel er reacties zijn binnengekomen - waarbij ook een naam is genoemd - kan de politie nog meer tips gebruiken. Heeft u informatie? Geef het alstublieft door.

Het schietincident gebeurde in de nacht van 8 op 9 november. Rond 02.00 uur schrikt het gezin – bestaande uit een moeder en twee volwassen zoons – wakker van harde klappen, alsof er tegen de toegangsdeur van het flatgebouw wordt getrapt.

Personen in donkere kleding

De moeder van het gezin kijkt daarop uit haar keukenraam en ziet twee personen door het trappenhuis lopen. Hoewel de bewoners er nog niet helemaal gerust op zijn, gaan ze terug naar bed.

Schoten door galerij

Zo’n twee uur later, omstreeks 04.00 uur, klinken er plotseling schoten door de galerij van het complex. Eén kogel is over de gehele lengte van de galerij gevlogen, langs verschillende voordeuren, en in een raam bij de centrale trap geslagen.

Kogel in slaapkamer

Een andere kogel is in de slaapkamer van de moeder terechtgekomen. Wanneer haar zoon gaat kijken, ziet hij mogelijk dezelfde twee personen in donkere kleding wegrennen. Er raakte gelukkig niemand gewond. Of het appartement een gericht doelwit van de schutters was, is nog onduidelijk.

Vluchtroute

De twee mannen zijn vermoedelijk vanaf de Hallstraat richting de Waterleliegracht gevlucht. Vanaf daar heeft een getuige hen zien wegrennen richting de Waterkeringweg. De politie hoopt dat er mensen zijn die in deze omgeving bewakingscamera’s hebben hangen en hun beelden van die nacht willen uploaden via het tipformulier.

Anniko van Santen
Tip doorgeven

Deel uw informatie

Waarom en door wie werd er geschoten? Was dit gezin het beoogde doelwit? Of beschikt u over andere informatie die van belang kan zijn voor het onderzoek? Geef het alstublieft door, desnoods anoniem.

Online tip doorgeven

Geef je tip online door via het tipformulier van de politie.

Online tip doorgeven

Waterkersweg

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.