Beloning

Woning gezin verwoest door brandstichting

  • Rotterdam

De politie in Rotterdam vraagt u om mee te denken over de verdachte van een brandstichting. Door zijn toedoen ging op zaterdagavond 6 juli 2024 een gezinswoning aan de Pascalweg in vlammen op.

De bewoners waren op dat moment niet thuis en bleven gelukkig dus ongedeerd. Wel was dat voor de dader een uitgelezen kans om binnen in de woning ongestoord de brand te stichten.

242356 Rottrdm Pd
Pascalweg in Rotterdam, juli 2024

Beloning

Op camerabeelden van die avond is te zien dat de brandstichter rond 22.30 uur bij de woning aan kwam fietsen. Hij heeft een donkere huidskleur, een wat gezet postuur en een vrij bol gezicht.

Enkele weken na de brand heeft de politie een verdachte aangehouden. Mogelijke getuigen kunnen daardoor hebben gedacht dat het onderzoek al was afgerond, maar dat is zeker niet het geval. Voor de tip die deze zaak alsnog oplost, ligt een beloning van 10.000 euro klaar.

Denk mee

Ieder detail kan van belang zijn. Let u op de kleding van de verdachte en zijn manier van bewegen, maar ook op bijvoorbeeld zijn fiets en op zijn blauwe rugtas. Die laatste is van de winkelketen JD Sports.

Beschikt u over beelden van zaterdagavond 6 juli, uit de omgeving van de Pascalweg in Rotterdam-Lombardijen, waar de brandstichter op kan staan? Laat ook dan van u horen. Uw materiaal direct naar de politie uploaden kan via het online tipfomulier.

Anniko van Santen
Tip doorgeven

Deel uw informatie

Wie weet wie de brandstichter is en/of waar de politie hem kan vinden?

Online tip doorgeven

Geef je tip online door via het tipformulier van de politie.

Online tip doorgeven

Pascalweg in Rotterdam

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.