Woninginbraken De Meern, Venray, Hellevoetsluis, Maasdam

  • Landelijk
  • Update 

Vooral in de zomermaanden slaan inbrekers graag toe.

Update

Er werden wel namen genoemd, maar een echte herkenning bleef nog uit.

Misschien heeft u al gehoord van de campagne om het aantal inbraken terug te dringen en hopelijk heeft u al gebruik gemaakt van een aantal nuttige adviezen, want een dief is echt in enkele seconden bij u binnen. Dat blijkt uit de volgende inbraken waar we bewakingsbeelden van hebben.

tcm17324286_large.jpg
De Meern

Op vrijdagavond 7 maart 2014 ontwrichten drie mannen het slot van de voordeur van een echtpaar in De Meern, die bij vrienden op bezoek zijn. Na 10 seconden zijn ze binnen en doorzoeken het huis. Een oplettende buurman ziet een vreemde auto op de oprit staan met draaiende motor en loopt op de bestuurder af. In paniek drukt die vierde dader een paar keer op de claxon waarna de drie inbrekers naar buiten rennen. Ze zijn vermoedelijk alle drie van Noord-Afrikaans afkomst. De vierde dader was de bestuurder van een zwarte BMW.

tcm17324290_large.jpg
Venray

Op 11 februari 2014 wordt er in een bungalow in Venray ingebroken. De bewoonster (42) is een avondje niet thuis, als een inbreker zijn kans schoon ziet. Met een breekijzer forceert hij het raam, omdat het met een schroevendraaier niet lukte. In de twintig minuten die volgen haalt hij de bungalow grondig overhoop en steelt laptops, mobiele telefoons en tablets.

tcm17324287_large.jpg
Hellevoetsluis

Terwijl een bewoner (59) van een woning in Hellevoetsluis in de nacht van maandag 31 maart op dinsdag 1 april 2014’s op één oor lag, filmt de camera van zijn buurman rond 04.30 uur een inbreker. De dief neemt rustig de tijd om poolshoogte te nemen en in het half uur dat volgt schuifelt hij regelmatig voorbij de camera. Tussendoor pleegt hij de inbraak en steelt twee telefoons en een tablet. Het is een blanke man met donkerbruin kort haar en een rugtas.

tcm17324288_large.jpg
Maasdam

Een inbreker pint op twee plaatsen in Rotterdam met de bankpas van een bewoner (66) uit Maasdam. Toen de bewoner samen met zijn vrouw een dagje weg was heeft deze man ongevraagd hun huis opengebroken en grondig doorzocht. Onder meer gouden trouwringen, zegelringen, broches en geld zijn weggenomen.

tcm17324354_large.jpg
Wat kunt u zelf doen

Wees alert en bekijk uw huis zoals ook een inbreker dat zou doen. Vaak neemt een inbreker maar 30 seconden de tijd om te zien of hij ergens kan binnenkomen. Lukt dat niet, dan vertrekt hij weer.

tcm17324289_large.jpg
Spullen

Laat geen waardevolle spullen in het zicht in huis liggen. En als uw brievenbus uitpuilt kan dat inbrekers weleens op het idee brengen dat er niemand thuis is. Laat ’s avonds ook een lichtje branden in huis en zet de radio aan.

tcm17324285_large.jpg
Buren

Waarschuw verder uw buren zodra u op vakantie gaat zodat zij een oogje in het zeil kunnen houden. En wees voorzichtig met het noemen van vakantiedata op social media. De politie heeft verschillende voorbeelden van inbrekers die juist via social media hun inbraakadresjes verzamelen.

  • Wie (her)kent aan de hand van de bewakingsbeelden één of meerdere van de inbrekers?