Woningoverval aan de Sloterweg

  • Amsterdam
  • Update 

Vader wordt beschoten en raakt gewond als hij overvallers betrapt

Update

U gaf tien tips door de afgelopen dagen, met name over de kleding en de Honda van de daders. Er zijn meer tips nodig om de zaak om de zaak op te lossen. Bekijk de beelden nog eens, alles helpt!

In de nacht van zaterdag 14 op zondag 15 mei iets voor 04.30 uur wordt een gezin door drie mannen op gewelddadige wijze overvallen. Drie daders beuken de voordeur in met een voorhamer, slaan de vader des huizes met diezelfde voorhamer op zijn hoofd en schieten zelfs met een groot wapen.

Slachtoffers

Gelukkig heeft de bewoner zijn vrouw en dochters op tijd naar de slaapkamer kunnen dirigeren, waar ze zich gedurende de overval hebben verstopt. Hij zelf is er minder goed vanaf gekomen. Wonder boven wonder is hij niet geraakt tijdens het schieten, maar door de klap die hij kreeg met de voorhamer heeft hij wel een behoorlijke hoofdwond opgelopen. Hij heeft hier nog steeds hinder van.

160485_sloterweg_daders1.jpg
Daders

Het waren 3 mannen die zogenaamde ‘straattaal’ met elkaar spraken. Het slachtoffer dacht eveneens een Noord-Afrikaans accent te herkennen.

  • Wie (her)kent de overvallers aan de hand van de bewakingsbeelden?
485_dadwapen2.jpg
Wapen

Eén van de mannen had een groot wapen bij zich. Volgens experts van de politie was dat een Zastava M70B1. Een Servisch automatisch wapen dat lijkt op een AK47.

160485_sloterweg_dadscooter2.jpg
Vluchtscooter

Ze zijn na de overval met z’n drieën weggereden op een Honda SH300 motorscooter.

  • Wie heeft de drie gezien op hun vlucht?

Buit

Het was de overvallers te doen om de inhoud van de kluis van het gezin. Ze vertrekken uiteindelijk met sieraden en geld.

  • Wie denkt te weten waarom ze juist dit gezin moesten hebben?
Anniko van Santen
Tip doorgeven

Help de politie

Sloterweg

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.