Woningoverval bij 84-jarige weduwnaar

  • Maastricht
232197_maastricht_upd_straatpd3.jpg

Een toen 84-jarige bewoner van de straat Ponjaardruwe, in de Maastrichtse wijk Malberg, schrok in de nacht van 7 op 8 juli wakker doordat iemand hem een hand over de mond hield en met een lamp in zijn gezicht scheen. Er bleken twee mannen met bivakmutsen op in zijn huis te zijn die hem kwamen beroven.

Opmerkelijk is dat de daders op de hoogte leken te zijn van wat er te halen viel. Het slachtoffer had duizenden euro’s aan contant geld in huis, wat deels door zijn zoon voor hem was gepind en deels de opbrengst was van de recente verkoop van zijn auto. Mogelijk hadden de daders kennis van (een van) die gebeurtenissen.

Update

De politie heeft op dinsdagochtend 7 november 2023 een 38-jarige man uit Landgraaf aangehouden. Hij wordt ervan verdacht één van de daders te zijn van de woningoverval aan de Ponjaardruwe.

Update

Op dinsdag 12 en maandag 18 december zijn nog eens twee verdachten aangehouden: mannen van respectievelijk 32 en 33 jaar oud, beiden uit Landgraaf.

De politie krijgt nog graag informatie over wat er met de gestolen sieraden is gebeurd en/of waar die nu zijn. Weet of vermoedt u daar iets over, neem alstublieft contact op.

Dierbare sieraden

Behalve het geld maakte het tweetal een kleine kluis buit die de bewoner in een afgesloten kast bewaarde. Ze eisten de sleutel van die kast, maar die weigerde het slachtoffer te geven. Daarop hebben de overvallers de kast opengebroken.

In het kluisje dat ze helaas meenamen zaten onder meer sieraden die het slachtoffer erg dierbaar zijn. Een deel ervan is namelijk van meneers overleden echtgenote geweest. Kijkt u alstublieft naar de foto’s hierboven en geef het door als u denkt te weten waar een of meer van de sieraden kunnen zijn.

Anniko van Santen
Tip doorgeven

Deel uw informatie

  • Wie reden die nacht in de lichtkleurige Volkswagen Polo met trekhaak, van wie zou die auto kunnen zijn en waar is de Polo nu?
  • Waar kunnen de gestolen sieraden zijn?

Online tip doorgeven

Geef je tip online door via het tipformulier van de politie.

Online tip doorgeven

Ponjaardruwe

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.

MEER OVER