Woningoverval bij oudere man aan de Dordtselaan

  • Rotterdam
  • Update 

Op maandag 24 april rond 06.15 uur wil een man van 69 jaar uit Rotterdam naar zijn werk. Als hij zijn voordeur opendoet duwen drie mannen hem terug zijn portiek in en beroven hem. Van de daders zijn er bewakingsbeelden.

De man woont al vier jaar in zijn appartement aan de Dordtselaan in Rotterdam en zit al 40 jaar in de botenhandel. Nu handelt hij in scheepsonderdelen. 

117538_rotterdam_pd3.jpg
Overval

Als de drie mannen hem die maandagochtend 24 april terug het portiek induwen en beroven, kijkt een van de mannen of er boven nog wat te halen valt, maar heeft niet gerekend op de gealarmeerde bovenbuurman. De daders schrikken blijkbaar en vertrekken.

Motief

Het lijkt erop dat de daders wisten dat deze man vanwege zijn werk wel eens contant geld op zak had. Hij heeft er nooit rekening mee gehouden dat dit hem zou overkomen. Uiteraard regelt hij de betalingen voortaan anders, want dit wil hij nooit meer meemaken.

117538_rotterdam_daders1.jpg
Daders

De daders zijn om 05.30 uur die maandag 24 april bij elkaar gekomen op de Millinxstraat, een straat verder. De mannen hebben in en om die straat bijna drie kwartier rondgehangen zo in de vroege morgen. Volgens getuigen zijn ze allen lichtgetint en tussen de 25 en 30 jaar oud. Een van de daders droeg een lichte spijkerbroek.

  • Wie heeft de drie mannen gezien op de Millinxstraat, op maandag 24 april rond 05.30 uur?

  • Wie heeft de daders gezien in de Dordtselaan, op maandag 24 april omstreeks 06.15 uur?
117538_rotterdam_2luikford2.jpg
Auto daders: Ford Focus Station

Na de overval rennen de drie mannen richting de Heinenoordstraat.En daar worden ze gefilmd. Op de Moerkerkestraat stappen ze in hun blauw-paarse Ford Focus stationwagen. Het is dan ongeveer 06.30 uur.  De auto slaat rechtsaf de Bas Jungeriusstraat in de richting van de wijk Charlois. Daar wordt de Focus voor het laatst gefilmd.

  • Wie heeft die drie mannen gezien toen ze in deze auto stapten in de Moerkerkestraat, op maandag 24 april om 06.30 uur?

  • Wie heeft een vermoeden wie de daders zijn, mogelijk in combinatie met die blauw-paarse Ford Focus Station?
Anniko van Santen
Tip doorgeven

Help de politie

Dordtselaan

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.