Wordt moord op Hasin Tahiri alsnog opgelost?

  • Leidschendam
  • Update 

Op 3 september 2014 wordt de 28-jarige Hasin Tahiri onder bedreiging meegenomen vanuit Leiden. Tijdens een vluchtpoging in Leidschendam wordt hij doodgeschoten. Er worden twee verdachten aangehouden, maar zij worden later vrijgesproken. Binnenkort dient het Hoger Beroep.

Update

U gaf een paar tips door over de moord op Hasin Tahiri. De politie is nog altijd op zoek naar het wapen waarmee hij werd doodgeschoten. Meer tips blijven uiteraard welkom.

Hasin Tahiri is in 2014 28 jaar. Hij is vader van twee kleine kinderen. Het gezin woont in Leiden. Zijn vrouw werkt en Hasin zorgt vooral voor de kinderen. Maar naast zijn leven als familieman heeft hij ook een duistere kant: Hasin is betrokken bij de handel in drugs. 

117475_marialaan.jpg
Achtervolging

Op woensdagavond 3 september 2014 komen zijn vrouw en kinderen op Schiphol aan, na een familiebezoek in Marokko. Hasin heeft beloofd ze op te halen. Maar eerst heeft hij om 22.00 uur nog een afspraak met een klant die cocaïne van hem wil kopen. Onderweg naar de afspraak wordt Hasin gevolgd door een BMW Station, maar hij heeft niets in de gaten. Hij parkeert zijn auto en stapt uit. De BMW is iets eerder al gestopt; de twee mannen stappen uit. Eén van hen houdt een pistool in zijn hand, waarmee hij Hasin dwingt mee te lopen. Hasin wordt voorin de auto gezet. De ene man gaat achter het stuur zitten; de andere, met het pistool gaat recht achter Hasin zitten, terwijl hij hem onder schot houdt. De auto rijdt naar een buitenwijk in Leidschendam.

117475_krtvlucht.jpg
Vlucht

Hasin begrijpt dat zijn leven in gevaar is. Als de auto op de Gravin Marialaan in Leidschendam vaart mindert, grijpt hij zijn kans. Hij weet de auto uit te komen. Daarop zet de chauffeur de auto stil en zet rennend de achtervolging in, net als de man achterin. Ze roepen dat hij moet stoppen. Dan wordt Hasin in zijn rug geschoten. Als ze Hasin in elkaar zien zakken, vluchten beide mannen weg. De een rent weg, de ander gaat terug naar de auto.

117475_2luik.jpg
Aangehouden verdachten

Hasin leeft nog, maar is zwaargewond. Gelukkig komt er al snel iemand die begrijpt hoe ernstig het is en 112 belt. Hasin wordt met spoed naar Medisch Centrum Haaglanden gebracht en opgenomen op de Intensive Care. Een paar dagen overlijdt hij echter toch, in het bijzijn van zijn familie. Het gaat om twee daders. De een was blank, destijds 22 jaar oud, rond de 1 meter 80, de ander was lichtgetint, 28 jaar oud, zwaargebouwd en rond de 1 meter 75. 

  • Wie kan zich die avond nog herinneren en/of heeft de daders zien vluchten?
117475_regio3.jpg
Hoger Beroep

Zij zijn voor de rechter verschenen, maar dat heeft in eerste instantie tot vrijspraak geleid. Binnenkort dient het Hoger Beroep. Het Openbaar Ministerie heeft goede hoop dat de zaak dan alsnog met een veroordeling af te kunnen ronden met hopelijk nieuwe tips krijgen die de moord van Hasin definitief kunnen oplossen.

  • Wie weet meer over de moord op Hasin Tahiri?
117475_dada.jpg
Vluchtroute

De ene verdachte rent terug naar de auto en rijdt weg in de richting van de Johanna van Polanenlaan. Ook de rennende verdachte is vastgelegd op bewakingsbeelden in de Graaf Adolflaan. Niet veel later is hij even verderop door de politie aangehouden, in de Gravin Juliana van Stolberglaan. Hij bleek toen geen vuurwapen bij zich te hebben. Dat moet hij dus waarschijnlijk ergens tussen de Plaats Delict in de Gravin Marialaan en de plek waar hij is aangehouden hebben weggegooid, mogelijk in het water. 

Zoektocht naar het wapen

Binnenkort gaat er in alle sloten en vijvers op de vluchtroute gebaggerd worden. Als het wapen in het water is gegooid, en wellicht dieper is het slib is weggezakt is de kans groot dat de politie het door dat baggeren dan alsnog vindt. Dat kan belangrijk bewijsmateriaal opleveren, waardoor de verdachten mogelijk alsnog veroordeeld kunnen worden. 

Getuigenoproep

Minstens zo belangrijk zijn verklaringen van mensen die zich die bewuste avond nog kunnen herinneren en mogelijk de daders gezien hebben en dat nog niet aan de politie gemeld hebben. Dat mag ook anoniem. 

  • Wie heeft informatie die kan nuttig kan zijn voor het Hoger Beroep tegen de verdachten dat binnenkort plaatsvindt? Dat mag uiteraard ook anoniem.
Anniko van Santen
Tip doorgeven

Help de politie

Gravin Marialaan

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.