Zakenman (74) gewelddadig overvallen

  • Maastricht

Een 74-jarige zakenman werd in de nacht van 7 op 8 juli 2019 overvallen in zijn woning aan de Gaspeldoorn in Maastricht. De vier hardhandige daders gingen er met een bijzondere buit vandoor.

Update

Er zijn negen tips over de daders binnengekomen, maar helaas nog niet de gouden. Heeft u informatie over hen? Geef het alstublieft door.

Het viertal drong, vermoedelijk tussen 03.00 en 03.45 uur, de woning van de man binnen. Ze waren gericht op zoek naar een kluis waarin geld, goud en juwelen zouden liggen.

Gedwongen kluis te openen

119641_Maastricht_reco3.jpg
-reconstructie-

Het slachtoffer werd door hen overmeesterd en uit zijn bed gehaald. Ze bonden hem vast, mishandelden hem en doorzochten zijn woning. Ook dwongen ze hem zijn kluis te openen. 
De overvallers verlieten, met buit, vermoedelijk tussen 04:00 en 04:20 uur de woning. Het slachtoffer wist zich daarna zelf te bevrijden.

Opvallende horloges

De zakenman is honorair consul van de staat Israël. Hij heeft de afgelopen jaren een aantal bijzondere stukken verzameld met verwijzingen naar de staat Israël, waaronder munten en horloges.

Daarnaast werd een aantal horloges meegenomen van Jaeger Le Coultre en ook enkele bijzondere modellen van merken als Vacheron Constantin en Cartier.

  • Laat het alstublieft weten als u een of meer van de horloges en/of de munten herkent. Mogelijk zijn deze na de overval ergens te koop aangeboden.

Signalement overvallers

Het slachtoffer schatte zijn belagers rond 1.65 meter lang. Ze spraken goed Nederlands met een buitenlands accent. Alle vier de mannen waren in het zwart gekleed, hadden een slank postuur en droegen bivakmutsen.

Auto’s in de buurt van de woning

Er zijn die nacht van zondag 7 op maandag 8 juli drie auto’s gefimd in de buurt van de woning.
Een lichtkleurige auto rijdt rond 03.10 uur vanaf de rotonde aan de Vijverdalseweg richting de Gaspeldoorn. 

Iets voor 04.30 uur rijdt een donkere auto vanuit de richting van de woning van het slachtoffer. Twee minuten later rijdt er opnieuw een donkere auto, maar nu richting diezelfde woning. 

  • De politie komt graag in contact met de bestuurders van deze auto’s, ook om eventueel uit te sluiten dat zij iets met de overval te maken hebben.
Anniko van Santen
Tip doorgeven

Help het onderzoek verder

Heeft u een vermoeden wie de daders zijn of heeft u andere informatie over deze zaak? Neem direct contact op met de recherche.

Online tip doorgeven

Geef je tip online door via het tipformulier van de politie.

Online tip doorgeven

Gaspeldoorn

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.

MEER OVER