Zwijgzame zakkenrolsters duidelijk in beeld

  • Rotterdam
  • Update 
nancyzeelenberg_rdam_zakrol_dada.jpg

Geen woorden maar daden: in de lift van haar appartementencomplex werd het 83-jarige slachtoffer ingesloten door twee vrouwen. Ongemerkt en zonder iets te zeggen rolden zij haar bankpas.

Update

Dankzij tips is dinsdagochtend 20 november een 24-jarige vrouw uit Tilburg aangehouden. De politie is nog op zoek naar de andere vrouw.

Vrijdag 6 juli 2018 ging het bejaarde slachtoffer boodschappen doen bij de Albert Heijn aan het Mia van IJperenplein in Rotterdam. Tijdens het afrekenen zag ze een vrouw naast haar de caissière afleiden. Vermoedelijk is toen haar pincode afgekeken.

Nancy Zeelenbergsingel

Vervolgens liep de dame rond het middaguur terug naar haar flat aan de Nancy Zeelenbergsingel. Waarschijnlijk hebben de twee vrouwen haar vanaf de Albert Heijn achtervolgd.

Toen de dame in de lift van het appartementencomplex stapte, kreeg ze onaangenaam gezelschap van twee vrouwen. Het duo kwam benauwend dicht bij het slachtoffer staan en zetten vervolgens de lift stil.

Bankpas

De dame voelde zich hierdoor ingesloten en zei daar iets van, maar haar belagers hielden zich muisstil. Nadat de lift uiteindelijk weer in gang werd gezet, stapte het duo uit op de derde etage. Eenmaal thuis ontdekte het slachtoffer dat haar bankpas was gerold.

De vrouwen hebben snel gehandeld, want kort daarna is er al twee keer met de gestolen bankpas gepind aan het Mia van IJperenplein.

Zakkenrolsters

Beide vrouwen hebben een licht getinte huidskleur, donkerbruin haar en een normaal postuur. Het slachtoffer schatte hen ongeveer 22 jaar oud.

  • Wie heeft de vrouwen gezien in de omgeving van het Mia van IJperenplein of de Nancy Zeelenbergsingel?
Anniko van Santen
Tip doorgeven

Help de politie

Online tip doorgeven

Geef je tip online door via het tipformulier van de politie.

Online tip doorgeven

Rotterdam

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.