Aanslag met explosief bij woning

In de vroege ochtend van zondag 16 oktober 2022 was er in Wilnis een heftige explosie bij de voordeur van een woning aan de Burgemeester de Voogtlaan. Al snel bleek dat er een explosief tot ontploffing was gebracht. De persoon die dat deed en dus mensenlevens op het spel zette, is op beeld vastgelegd.

De bewoners van het kleine appartementencomplex bleven gelukkig ongedeerd, maar de schade aan het gebouw is aanzienlijk. Het motief voor de aanslag is onbekend; in maanden onderzoek is helemaal niets gebleken van conflicten rond de bewuste bewoner. Mogelijk is er sprake geweest van een vergissing qua locatie.

Burgemeester de Voogtlaan in Wilnis Preloader
Burgemeester de Voogtlaan in Wilnis
Burgemeester de Voogtlaan in Wilnis Preloader

Wie is de man op de beelden?

Wie achter de aanslag kan of kunnen zitten is nog onbekend. Ook over een mogelijk motief tast de politie nog in het duister. Een belangrijke stap in het onderzoek zou zijn als de man op de beelden wordt herkend.

Heeft u een idee wie hij kan zijn en/of waar hij verblijft? Weet u mogelijk iets over een voertuig dat hij die nacht of ochtend gebruikte? Ieder detail kan van groot belang zijn. Uw tip doorgeven kan natuurlijk ook anoniem.

Help de politie

  • Wie heeft informatie over de persoon op de beelden?
  • Wie weet of vermoedt iets over een motief voor de aanslag?

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 - 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34

ONLINE TIP DOORGEVEN

Kijk ook eens naar