Opsporing Verzocht Preloader
alert

URGENT POLITIEBERICHT: TBS'er Mouloud Mezlay uit Enschede is voortvluchtig. Hij onttrok zich tijdens verlof aan zijn begeleiding. De 33-jarige Mezlay is voor het laatst gezien op 7 februari in de buurt van het Sterrebos in Groningen. Hij heeft dringend medicatie nodig in verband met mogelijk psychotisch gedrag. Klik hier voor meer informatie en een andere foto. Ziet u Mezlay, bel dan direct 112.

double-arrow

Na beschieting nu explosief bij beautysalon

Begin mei 2023 ging, tot opluchting van de eigenares, een Utrechtse beautysalon eindelijk weer open. De zaak was maandenlang gesloten geweest na een beschieting daar aan de Amsterdamsestraatweg en het plaatsen van een explosief bij het filiaal in Laren; beide in februari.

Helaas was het op vrijdagochtend 19 mei alweer mis. Er werd bij de beautysalon een explosief aangetroffen dat ’s nachts of al op de avond van de 18e moet zijn achtergelaten. Naar aanleiding van deze nieuwe bedreiging is de zaak op last van de burgemeester opnieuw gesloten voor ten minste 30 dagen.

Amsterdamsestraatweg, 19 mei 2023 Preloader
Amsterdamsestraatweg, 19 mei 2023
Amsterdamsestraatweg, 19 mei 2023 Preloader

Getuigenoproep

De politie heeft buurtonderzoek gedaan en omwonenden gesproken en is camerabeelden aan het analyseren. Uw informatie of beelden kunnen nog van groot belang zijn in dit onderzoek. Heeft u iets verdachts of afwijkends gezien bij het pand aan de Amsterdamsestraatweg, neem dan alstublieft contact op. Het gaat globaal om de periode van 18.00 uur op donderdag 18 mei tot 06.00 uur die vrijdagochtend.
Ook als u beschikt over relevante beelden uit de omgeving, bijvoorbeeld van een dashcam of deurbelcamera, hoort de politie heel graag van u. Zulk materiaal direct uploaden kan via het tipformulier.

Help de politie

Voor zijn vermoedelijke betrokkenheid bij de eerdere incidenten is op 8 mei 2023 een 17-jarige verdachte aangehouden. Op de 19e zat hij nog vast.

  • Wie liet(en) op 18 of 19 mei het explosief achter bij de beautysalon in Utrecht?
  • Wat kan de aanleiding of het motief zijn voor de bedreigingen?

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 - 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34

ONLINE TIP DOORGEVEN

Kijk ook eens naar