Enorme explosie bij gezinswoning in Dalem Noord

Bij de voordeur van een woning aan de Roodeschoolstraat in Tilburg werd in de nacht van 22 op 23 december 2023 een vuurwerkbom tot ontploffing gebracht. De twee personen die daar hoogstwaarschijnlijk voor verantwoordelijk zijn, zijn door camera’s vastgelegd.

Meld het alstublieft bij de politie als u een idee heeft wie de verdachten kunnen zijn die rennend werden gefilmd rond 00.30 uur die nacht in de wijk Dalem Noord. Ook als u een idee heeft in welke richting ze vérder vluchtten of als u zelf nog over beelden beschikt waar het duo mogelijk op staat, hoort de politie heel graag van u.

Roodeschoolstraat in Tilburg Preloader
Roodeschoolstraat in Tilburg
Roodeschoolstraat in Tilburg Preloader

Gezin niet thuis

De schade door de explosie was aanzienlijk. Er is een flink gat in de voordeur geslagen en door de druk van de ontploffing werd ook de woonkamer grotendeels vernield. Er zat een scheur in een muur, een deur lag uit de sponning en glasscherven zijn als projectielen in het rond geblazen.

Geluk bij een ongeluk is dat het gezin dat in het getroffen huis woont, met hun hond, die nacht niet thuis sliep. De hond slaapt normaal gesproken bij de voordeur, dus het leed zou niet te overzien zijn geweest. Ook iedere bewoner die nog beneden was geweest, zou serieus gevaar hebben gelopen.

Vertel wat u weet

De beelden van de verdachten zijn van niet al te beste kwaliteit, maar hopelijk zetten ze toch iemand aan het denken. Kijkt u alstublieft naar details zoals huidskleur, postuur en kleding en neem contact op als u iets over het duo denkt te weten. Ook als u informatie heeft over een mogelijk motief voor de ontploffing hoort de politie heel graag van u.

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 - 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34

ONLINE TIP DOORGEVEN

Kijk ook eens naar