Beroving door drie gewapende jongens in park

Drie jongens van vermoedelijk nog geen twintig jaar oud beroofden op dinsdagavond 29 september een groepje tieners in het Roomburgerpark in Leiden. Ze dreigden daarbij met messen en een vuurwapen.

Vermoedelijk gingen de daders er nadien vandoor in een zwarte Volkswagen Golf, met op de kentekenplaten in het midden de letters ‘PP’ of mogelijk als laatste letters ‘PL’.

update
teaser-date

24-11-2020 20:34

Sinds de uitzending zijn er drie tips binnengekomen, bedankt! 

Signalementen

Twee van de daders hadden een mes bij zich. Eén van deze jongens is dun en zo’n 1.85 lang, is 18 à 19 jaar oud en had een zonnebril op met gouden montuur. Deze dader droeg een glimmende, grijze jas van het merk The North Face en zwarte Nike-gympen met een witte swoosh.

Logo ‘Black Bananas’ Preloader
Logo ‘Black Bananas’
Logo ‘Black Bananas’ Preloader

De tweede jongen die met een mes dreigde, wordt rond 17 jaar oud geschat en heeft een donkergetinte huidskleur. Hij is vrij klein – zo’n 1.65 meter – en heeft een breed of beetje bol postuur. Hij droeg een zwarte, glimmende bodywarmer en de zwarte trainingsbroek die hij aanhad, is van het merk Black Bananas.

Dader nummer 3 had een vuurwapen dat hij dreigend doorlaadde. Hij had zwarte kleding aan, met als zichtbare uitzondering een witte capuchon. Zijn zwarte spijkerbroek was lang en wijd. Deze jonge man is vermoedelijk ongeveer 1.80 meter lang.

Roomburgerpark in Leiden Preloader
Roomburgerpark in Leiden
Roomburgerpark in Leiden Preloader

Open container

De beroving vond die dinsdagavond tussen ongeveer 21:15 en 21:30 uur plaats bij een open container in het Roomburgerpark die als hangplek voor jongeren dient.
De vier slachtoffers werden daar plotseling door het gewapende drietal overvallen. Op een moment dat de aandacht van de daders even verslapte, wisten de geschrokken tieners in verschillende richtingen weg te rennen. De daders lieten het er toen gelukkig bij zitten.

Help de politie

Heeft u iets van de beroving gezien of zegt de combinatie van de signalementen u mogelijk iets? Laat het de politie weten. Ook als u mogelijke verdachten kunt linken aan een zwarte VW Golf met ‘PP’ in het kenteken, hoort de politie heel graag van u.

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 - 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34

ONLINE TIP DOORGEVEN

Steun de slachtoffers

Om de getroffen tieners een bericht te sturen, gebruikt u de link hieronder.

Stuur een sterktewens

Kijk ook eens naar