Bestuurder die bij dodelijk ongeval betrokken is, rijdt door

Op Nieuwjaarsdag 2020 kwam de 47-jarige Natascha Gieling in het verkeer zo hard ten val dat ze in coma raakte en zeventien dagen later overleed. Uit onderzoek blijkt dat er een auto bij het ongeval betrokken is geweest, maar wie die bestuurde is nog niet duidelijk.

update
teaser-date

09-02-2021 21:41

Er zijn sinds de uitzending meer dan 80 tips binnengekomen. Heel erg bedankt, het team is ermee aan de slag. Meer informatie over de bestuurder blijft welkom.

Het ongeval gebeurde rond 08.00 uur bij de rotonde ’t Goyplein, tussen de wijken Hoograven en Lunetten. Mevrouw Gieling reed daar op een snorscooter en wilde oversteken, toen een donkerkleurige auto met extreem hoge snelheid langsraasde. Het staat niet vast dat die het slachtoffer heeft geraakt, maar het is duidelijk dat zij door het gedrag van de bestuurder is gevallen.

Mogelijke sporen

De auto kan schade hebben opgelopen, wat vermoedelijk aan de rechterkant zou zijn. Ook is het mogelijk dat de betreffende bestuurder zich, na zo’n heftige gebeurtenis, afwijkend heeft gedragen. Geef het alstublieft door aan de politie als u zich zoiets herinnert.
In de hoofdwond van mevrouw Gieling is materiaal aangetroffen dat mogelijk afkomstig is van een lichtmetalen velg. Dat lijkt erop te wijzen dat de auto haar heeft geraakt. Mogelijk is daarbij ook bloed van het slachtoffer op de auto terechtgekomen.

180 kilometer per uur

De politie heeft vastgesteld dat de betrokken bestuurder vlak bij stadion Galgenwaard de Waterlinieweg op reed richting de A12. Vanaf die oprit was de auto in 28 seconden bij het ’t Goyplein, wat betekent dat die een gemiddelde snelheid had van 180 kilometer per uur. De toegestane maximum snelheid ter plaatse is 70.

Bij de rotonde reed de auto in volle vaart door rood, terwijl voor het slachtoffer het verkeerslicht op dat moment al een minuut op groen stond. Zij begon met de snorscooter op het fietspad de weg over te steken om richting haar woning in Lunetten te rijden.

Uw hulp is belangrijk

De auto raasde na het ongeval door naar de A12, maar de politie heeft niet kunnen achterhalen of de bestuurder de rit vervolgde richting Bunnik, Houten of Hilversum. Mogelijk herinnert iemand zich de donkerkleurig auto die, kort na 08.00 uur op 1 januari 2020, uiterst gevaarlijk reed.
Op bewakingsbeelden van die ochtend is, doordat het nog donker was en door de hoge snelheid, de auto niet duidelijk genoeg te zien om het merk of type vast te stellen. De politie heeft uw hulp nodig om de auto en de bestuurder op het spoor te komen.

Oproep politie

Oversteekplaats bij ’t Goyplein Preloader
Oversteekplaats bij ’t Goyplein
Oversteekplaats bij ’t Goyplein Preloader

De bestuurder is mogelijk in paniek doorgereden. Aan deze persoon doet de politie de dringende oproep om zich alsnog te melden. Voor een eventuele passagier die in de auto kan hebben gezeten, geldt dezelfde oproep.
De familie van Natascha Gieling, onder wie haar drie jongvolwassen kinderen, heeft er recht op te weten wat er precies gebeurd is die Nieuwjaarsochtend en wie ervoor verantwoordelijk is. Ieder klein detail kan in dit onderzoek van groot belang zijn; neem alstublieft contact op met de politie als u uw informatie nog niet eerder heeft gedeeld.

Help het onderzoek verder

  • Wie heeft meer informatie over de toedracht van het ongeval dat Natascha Gieling het leven kostte?
  • Wie weet iets over de betrokken auto, over de bestuurder of over een of meer mogelijke passagiers?
  • Wie herinnert zich de donkerkleurig auto die, net na 08.00 uur op 1 januari 2020, met zeer hoge snelheid vanaf de Waterlinieweg de A12 op reed?

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 - 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34

ONLINE TIP DOORGEVEN

Steun de nabestaanden

Via de link hieronder kunt u de familie van Natascha Gieling een bericht sturen.

Stuur een sterktewens

Kijk ook eens naar