Binnen twee weken vier supermarkten overvallen

De politie in West-Brabant vraagt uw hulp naar aanleiding van vier overvallen binnen twee weken, alle op supermarkten in Roosendaal. Denk alstublieft mee over de bewakingsbeelden en over een mogelijk verband tussen de verschillende daders.

Filialen van Albert Heijn, Plus, Aldi en Jumbo waren doelwit in maart 2022. De politie onderzoekt of er sprake kan zijn van verbanden tussen verschillende overvallers. Twee van de overvallen werden gepleegd door duo’s, de andere twee door daders die alleen opereerden.

update
teaser-date

19-04-2022 18:15

U gaf zeven bruikbare tips door, waarbij ook concreet namen zijn genoemd. Hartelijk dank daarvoor. De recherche kan met uw informatie heel goed verder.

3 en 11 maart 2022

De eerste overval in de reeks vond plaats bij het Albert Heijn-filiaal in het Tolbergcentrum daar in Roosendaal, op donderdagavond 3 maart. De twee daders dreigden – zoals zou blijken net als bij de andere drie overvallen – met een mes.
Acht dagen later, op vrijdagavond de 11e, slaat in hetzelfde winkelcentrum één dader toe bij de Plus. Van die supermarkt zijn er geen camerabeelden, maar op beelden uit de directe omgeving blijkt dat een verdachte er een tijdje rondhing en er direct na de overval rennend vandoor ging.

Dinsdag 15 maart

De overige twee incidenten vonden op één dag plaats: dinsdag 15 maart 2022. Rond 19.40 uur sloeg één overvaller toe bij de Plus. Wat aan hem opviel, is dat hij vermoedelijk Engels sprak als een soort van afleidingsmanoeuvre. De door hem bedreigde kassamedewerker is ervan overtuigd dat de dader gewoon Nederlands sprak en bewust omschakelde.
Ruim een uur later pleegden twee daders een overval bij het Jumbo-filiaal in winkelcentrum Lindenburg. Eén verdachte daarvan is sindsdien aangehouden naar aanleiding van een DNA-match. Heeft u informatie over de andere persoon – degene die op de beelden niet geblurd is – neem alstublieft contact op met de politie.

Deel uw informatie

Wie heeft informatie over één of meer van de personen op de camerabeelden? Ook als u iets denkt te weten over een mogelijk verband tussen de verschillende overvallen, hoort de politie dat heel graag van u.

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 - 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34

ONLINE TIP DOORGEVEN

Kijk ook eens naar