Opsporing Verzocht Preloader
alert

URGENT POLITIEBERICHT: TBS'er Mouloud Mezlay uit Enschede is voortvluchtig. Hij onttrok zich tijdens verlof aan zijn begeleiding. De 33-jarige Mezlay is voor het laatst gezien op 7 februari in de buurt van het Sterrebos in Groningen. Hij heeft dringend medicatie nodig in verband met mogelijk psychotisch gedrag. Klik hier voor meer informatie en een andere foto. Ziet u Mezlay, bel dan direct 112.

double-arrow

Tankstation in een maand twee keer overvallen

In januari 2023 is tot tweemaal toe geprobeerd een tankstation te overvallen aan de Burgemeester Schneiderlaan in Roosendaal. Op maandag de 2e werd daarbij wat geld buitgemaakt, maar op woensdag 25 januari droop de dader af met lege handen. Van beide incidenten zijn er beelden waarover u kunt meedenken.

Bij de eerste overval ging een dader de tankshop in, waar hij de aanwezige medewerkster bedreigde met een vuurwapen, en wachtte een handlanger bij de uitgang. Op de beelden van de tweede overval is te zien dat twee handlangers buiten bleven terwijl een dader de shop in ging. Al deze betrokkenen zijn vermoedelijk jong; mogelijk nog tieners.

Tankshop aan de Burgemeester Schneiderlaan Preloader
Tankshop aan de Burgemeester Schneiderlaan
Tankshop aan de Burgemeester Schneiderlaan Preloader

Wapen doorgeladen

Het was rond 22.30 uur op maandagavond 2 januari 2023 toen een medewerkster van het BP-station oog in oog stond met een overvaller. Hij laadde zichtbaar zijn wapen door, waarop het slachtoffer hem de inhoud van een kassalade meegaf.
De handlanger van de overvaller hield intussen de schuifdeur open. Uiteindelijk renden de twee er samen vandoor. Kijkt u alstublieft naar de beelden hieronder en meld het als u iets weet of vermoedt over (een van) de verdachten.

Beveiliger bedreigd

Ruim drie weken later was een andere medewerker aan het werk. Hij was even niet in de kassaruimte toen rond 22.50 uur de overvaller binnenkwam. Die gaf vrijwel direct op en maakte met lege handen rechtsomkeert.
Omdat het bijna sluitingstijd was, stond buiten een beveiliger klaar om te helpen met afsluiten. Hij werd door een van de twee handlangers kort bedreigd met een groot mes en zag vervolgens het drietal op de vlucht slaan.

Help de politie

Het is nog niet duidelijk of er een verband is tussen de twee incidenten. Mogelijk waren een of twee daders er beide keren bij, maar het kan ook zijn dat het om in totaal vijf verdachten gaat.
Heeft u een idee omtrent de identiteit van een of meer van de jonge mannen op de beelden, geef het alstublieft door aan de politie.

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 - 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34

ONLINE TIP DOORGEVEN

Kijk ook eens naar