Daders woningoverval zijn specifiek op Rolex uit

Aan de straat Ravelijn de Grenadier in Goes pleegden twee mannen een woningoverval in de nacht van 22 op 23 juni 2023. Ze bedreigden met vuurwapens de twee slachtoffers en wisten van hen een aantal sieraden en een kostbaar Rolex-horloge buit te maken. Een derde betrokkene leek de wacht te houden.

Het prijzige horloge is waarschijnlijk de reden dat de daders juist in déze woning toesloegen. De eigenaar ervan is een bekend gezicht in Goes en droeg de Rolex vaak zichtbaar bij evenementen en in diverse uitingen op social media.

Verdachten en auto op beeld

De politie vraagt u mee te denken over camerabeelden waarop vermoedelijk de overvallers te zien zijn, net als de auto waarin zij die nacht reden. De politie denkt dat het een Ford Fiesta betreft. Die zou de volgende ochtend nógmaals zijn gefilmd, waarbij de bestuurder ook enigszins zichtbaar is.

Opvallend aan de vrij kleine, donkerkleurige auto is onder meer het ontbreken van een wieldop rechtsachter. Zegt dat u iets en vermoedt u waar de auto kan zijn en/of wie er die nacht van 22 op 23 juni over konden beschikken, neem dan alstublieft contact op met de politie.

Vastgebonden op bed

De slachtoffers werden bedreigd, mishandeld en vastgebonden. Terwijl zij op hun buik op bed moesten blijven liggen, grepen de overvallers alle kostbaarheden die ze konden vinden.
Van de Rolex waarvoor ze waren gekomen, hebben de daders ook het certificaat van echtheid meegenomen. Het horloge kan dus, legaal ogend, te koop aangeboden zijn geweest.

Waar kan de meegenomen Rolex nu zijn? Preloader
Waar kan de meegenomen Rolex nu zijn?
Waar kan de meegenomen Rolex nu zijn? Preloader

Aanknopingspunten

Twee van de drie gezochte mannen hebben een donkere huidskleur en de derde een licht getinte. Laatstgenoemde is duidelijk een stuk kleiner dan de anderen. De enige overvaller die tegen de slachtoffers sprak, deed dat in accentloos Nederlands.
Toen op vrijdagochtend 23 juni de vermoedelijke Ford Fiesta weer in beeld kwam, had de bestuurder ervan een wit t-shirt aan. Ook droeg deze donker getinte man op dat moment badslippers. Of deze verdachte een aantal uren eerder aanwezig was bij de woningoverval is onduidelijk, maar de politie wil heel graag weten wie hij is.

Wie weet meer over deze man? Preloader
Wie weet meer over deze man?
Wie weet meer over deze man? Preloader

Geef uw tip door

  • Wie heeft informatie over een of meer van de overvallers?
  • Wie weet waar de Rolex nu zou kunnen zijn en/of wat er met de rest van de buit is gebeurd?
  • Wie weet meer over de donkerkleurige auto, vermoedelijk een Ford Fiesta, en/of wie er rond 22-23 juni 2023 over beschikten?

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 - 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34

ONLINE TIP DOORGEVEN

Kijk ook eens naar