Drietal ‘toeristen’ berooft 32-jarige vrouw

In Maastricht waren vorig jaar zomer drie mannen zo ‘dapper’ om met geweld een vrouw te beroven. De politie vermoedt dat de Frans sprekende daders er een gewoonte van maken om rond te trekken en hun inkomen uit dit soort misdrijven te halen.

Beheerders van campings en hotels en verhuurders van kamers en tijdelijke woningen wordt daarom gevraagd mee te denken. Weet of vermoedt u iets over het drietal dat in Maastricht werd gefilmd, laat het alstublieft de politie weten.

update
teaser-date

01-03-2022 21:20

Acht kijkers gaven informatie door, maar dat heeft helaas nog niet geleid tot een doorbraak in het onderzoek.

Monseigneur Nolenspark

De camerabeelden van 8 juli 2021 zijn onheilspellend. Te zien is dat de drie verdachten rond 23.30 uur het latere slachtoffer passeren op de Sint Servaasbrug. Seconden later in de Wycker Brugstraat lijkt de beslissing genomen haar te overvallen en keren de mannen om om achter haar aan te gaan.

De drie haalden de 32-jarige vrouw bij in het Monseigneur Nolenspark. Ze spraken haar aan in het Frans. Eén van hen greep haar bij haar polsen en trok haar armen naar achter, waarop een ander haar tas pakte en het drietal op de vlucht sloeg.

Deel uw informatie

Op basis van de beelden lijkt er een rolverdeling tussen de drie daders te zijn. De man die zo te zien een blauwe slaapmat bij zich had, lijkt de leider van het groepje. De man in donkerkleurige korte broek oogt wat volgzamer en de derde verdachte, met rugzak, lijkt de jongste en het meest meegaand te zijn.
Neem alstublieft contact op als u weet of vermoedt wie zij kunnen zijn.

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 - 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34

ONLINE TIP DOORGEVEN

Kijk ook eens naar