Ernstige mishandeling door ‘pakketbezorgers’

Een bewoner (36) van de Saffraanstraat in Hoogvliet werd op zaterdagavond 30 november 2019 in zijn flat overvallen. Twee mannen die zich voordeden als pakketbezorger hebben hem daarbij zwaar mishandeld en in hulpeloze toestand achtergelaten.

update
teaser-date

28-01-2020 19:08

Er kwamen ruim 20 tips met concrete informatie binnen. Niet alleen over de bus, er werden ook mogelijke namen genoemd. Bedankt! Het onderzoek gaat door.

Rond 18.30 uur werd er bij de geboren Irakees aangebeld. Hij zag een man met een PostNL-jas voor de deur staan en deed nietsvermoedend open. De ‘bezorger’ pakte hem vast en werkte hem tegen de grond. Hij kreeg daarbij hulp van een tweede dader.

In vinger gebeten

Gelukkig zijn de twee daders goed gefilmd in het trapportaal van de flat. Ze spraken allebei Nederlands. Mogelijk is de man met de PostNL-jas gewond geraakt aan zijn vingers, aangezien het slachtoffer hem tijdens de worsteling in zijn vingers beet.

-reconstructie- Preloader
-reconstructie-
-reconstructie- Preloader

Botbreuken

Tijdens de overval is het slachtoffer vermoedelijk met een rubberen hamer geslagen. Hij liep daarbij ernstige breuken op aan zijn handen en zijn been. Ook werd zijn schedel ingeslagen.

Ik kan het gewoon niet geloven. Hij was altijd erg behulpzaam. Ik ben er nog steeds stil van.”

buurman van het slachtoffer

Gouden ceintuur

Na ruim een half uur vertrokken de mannen met een doosje, gevuld met onder meer gouden sieraden, en een gouden ceintuur. Doordat de daders gericht op zoek waren, leek het of zij ervan op de hoogte waren dat het slachtoffer die spullen in huis had.

Zichzelf bevrijd

De overvallers hebben de telefoon van het slachtoffer in de toiletpot gegooid en hebben de voordeur op slot gedraaid. Ondanks zijn helse pijnen kreeg de bewoner het voor elkaar om centimeter voor centimeter naar de meterkast te schuifelen. Zo kon hij de reservesleutel pakken, de deur openen en om hulp roepen.

Bestelbus

Na de overval zijn de daders weggelopen naar een parkeerplaats tegenover de flat aan de Saffraanstraat. Daar stond een lichtkleurige, verhoogde bestelbus klaar, vermoedelijk een Ford Transit met schuifdeur. Achter het stuur daarvan zat een handlanger.

Einde carrière?

Het hardwerkende slachtoffer was druk bezig een carrière op te bouwen als kledinghersteller. Op de dag van de overval heeft hij proefgedraaid bij een kledingreparatiebedrijf. De eigenaar was zo tevreden dat hij hem een contract heeft aangeboden. Nu hij allebei zijn handen heeft gebroken, is het de vraag of hij zijn beroep weer kan oppakken.

Help de politie

Geef het alstublieft door als u antwoord heeft op één van de volgende vragen:

  • Wie kent de identiteit van de daders?
  • Wie heeft informatie over de bestelbus?
  • Wie kan de bestelbus linken aan de daders?
  • Waarom is deze man het slachtoffer geworden?

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 - 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34

ONLINE TIP DOORGEVEN

Steun het slachtoffer

Via onderstaande link kunt u de 36-jarige man een bericht sturen.

Stuur een sterktewens

Kijk ook eens naar