Gewapende overval op gezin van PSV-voetballer Zahavi

Het gezin van PSV-voetballer Eran Zahavi is zondagmiddag 9 mei overvallen in hun woning aan de Arenborg in Amsterdam-Buitenveldert. Terwijl de profvoetballer van huis was voor een wedstrijd, werden zijn vrouw en vier jonge kinderen door twee mannen overmeesterd.

update
teaser-date

25-05-2021 21:04

Na de uitzending kwamen er gelukkig veel reacties binnen bij de politie. Ook werden er veel beelden doorgestuurd. Het onderzoek is in volle gang, dank!

De daders wisten die middag binnen te komen doordat één zich voordeed als postbezorger. Ze mishandelden niet alleen de vrouw, ook de kinderen werden vastgebonden. Daarbij werden hun monden dichtgeplakt met tape.

Arenborg Preloader
 
Arenborg Preloader

Op de fiets

Opvallend was dat beide daders op ieder een eigen fiets bij de woning van de slachtoffer zijn aangekomen en mogelijk daarmee ook weer vertrokken zijn.

Polo met TNT-logo

De politie is op zoek naar twee mannen van ongeveer twintig jaar oud. Eén van hen droeg tijdens de overval een polo met TNT-logo en een zwarte jas. Hij had een donkergetinte huidskleur, was ongeschoren en zo’n 1.65 - 1.70m lang. Het is overigens goed mogelijk dat de polo met het TNT-logo na de overval is uitgedaan of weggegooid.

Olijfgroene jas

Zijn handlanger was lichtgetint, had zwarte krullen en was ook zo’n 1.65 - 1.70m lang. Hij droeg een lichtblauw medisch mondkapje en een olijfgroene jas.

De Arenborg

De politie hoopt dat er mensen zijn die het tweetal in de omgeving van de Arenborg hebben gezien. De mannen hadden een zwarte tas met hengsels bij zich.

kaartje Preloader
 
kaartje Preloader

Beelden uploaden

Woont u in de omgeving en beschikt u over camera’s? Sla alstublieft uw beelden sowieso op, ook als u denkt dat er niets op te zien is. Help het onderzoek verder en upload uw beelden vervolgens via het online tipformulier.

Wie heeft de mannen gezien?

Is u die zondag 9 mei iets opgevallen in de omgeving van de Arenborg of beschikt u over andere informatie die van belang kan zijn? Geef het alstublieft door.

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 - 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34

ONLINE TIP DOORGEVEN

Steun de slachtoffers

Leeft u mee met deze zaak? Laat een sterktewens achter.

Stuur een sterktewens

Kijk ook eens naar