Groep jongeren slaat basketballende man half blind

Een 24-jarige man raakte blind aan zijn rechteroog toen hij op dinsdag 17 december 2019 zwaar werd mishandeld door een groep jongeren. Het gebeurde op het basketbalveldje in het park aan het Tolsteegplantsoen in Utrecht.

update
teaser-date

12-05-2020 20:26

Zes tipgevers gaven informatie door over de groep jongeren, bedankt! Het onderzoek gaat door.

Het slachtoffer was die dag rond 16.00 uur aan het basketballen. Toen hij even pauze nam, werd hij plotseling door één van de jongens uit de groep bedreigd met een stroomstootwapen.

Klap tegen rechteroog

Vervolgens pakten een paar jongens zijn basketbal af en begonnen het slachtoffer te treiteren. De 24-jarige man wilde vervolgens vertrekken, maar werd daarop geschopt en geslagen. Door een harde klap tegen zijn rechteroog, is hij sindsdien het zicht daarin volledig kwijt.

De arts zei dat het niet meer goed zou komen met het oog. Mijn neef heeft nu een oogprothese.”

Nicht van 24-jarig slachtoffer

Acht jongeren

Het groepje bestond uit zo’n acht jongeren, waarschijnlijk allemaal nog tieners. Zes van hen hebben een licht getinte huidskleur, de andere twee zijn blank. De groep had fietsen en scooters bij zich. Eén van die scooters had een windscherm.
Twee van de jongens waren opvallend dik, onder wie één van de blanke jongens. Die jongen heeft bruin haar en droeg een blauwe jas of bodywarmer.
De jongen met het stroomstootwapen is lichtgetint en had nogal wat pukkeltjes of jeugdpuistjes in zijn gezicht.

Bekend in de omgeving

Getuigen verklaarden dat ze een aantal jongens vaker in het park aan het Tolsteegplantsoen hebben gezien. Mogelijk komen ze uit de buurt van het park, uit de wijken Tolsteeg of Hoograven in Utrecht.

Help de politie

Ieder klein detail kan van groot belang zijn. Anoniem informatie doorgeven kan via Meld Misdaad Anoniem. Persoonlijke gegevens worden dan niet in het dossier opgenomen. 

  • Wie heeft informatie over het groepje jongeren?
  • Wie heeft een vermoeden wie de jongen met het stroomstootwapen is?

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 - 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000

ONLINE TIP DOORGEVEN

Steun het slachtoffer

Via de link hieronder kunt u het slachtoffer een bericht sturen.

Stuur een sterktewens

Kijk ook eens naar