Hoge beloning voor gouden tip over dood Michel Zuman

Beloning € 15.000

De 41-jarige Michel Zuman was alleen op zijn kamer toen iemand vanaf de straat met een automatisch wapen het vuur opende. Dat gebeurde op donderdag 28 oktober rond 00.50 uur. Zuman overleed later in het ziekenhuis aan zijn verwondingen. Er zijn beelden van de vermoedelijke schutter.

Het slachtoffer woonde aan de Kervelstraat in Apeldoorn waar hij een kamer huurde op de begane grond. Hij was al vanaf zijn 19e verslaafd aan drugs en had moeite met sociale contacten. Zuman verdiende iets bij door met zijn fietskarretje op zoek te gaan naar spulletjes om te verkopen. Hij deed meerdere pogingen om te stoppen met drugs. In 2021 probeerde hij het opnieuw toen hij tot zijn grote vreugde opa werd.

update
teaser-date

26-04-2022 18:50

Er kwamen ruim twintig tips binnen in de week na de uitzending. De recherche gaat ermee aan de slag, maar kan meer informatie nog steeds heel goed gebruiken.

Twee van de vele kogelinslagen bij Zumans woning Preloader
Twee van de vele kogelinslagen bij Zumans woning
Twee van de vele kogelinslagen bij Zumans woning Preloader

Motief onduidelijk

Het is niet duidelijk of de schutter het op Michel Zuman persoonlijk had gericht of dat Zuman onbedoeld slachtoffer is geworden. Ook andere scenario’s worden nog steeds onderzocht. Iedereen met informatie over de toedracht, neem contact op met de politie!

Ik zit elke dag met de gedachte dat hij onterecht van deze aarde is afgenomen. Elke dag. [...] Ik hoop dat diegene gepakt wordt, laat dat duidelijk zijn.”

zoon van slachtoffer Michel Zuman

Mogelijke schutter

Een klein uur voordat er geschoten werd, filmde een camera in de Kervelstraat de vermoedelijke schutter. Hij was in het donker gekleed en droeg sportschoenen. In zijn zwarte sporttas bewaarde hij waarschijnlijk het automatische wapen. De politie wil weten wie hij is.

Opel Astra

Een getuige zag kort na het schieten een donker geklede man met sporttas wegrennen richting de Deventerstraat. Daar is hij in een auto gestapt. Dat was vermoedelijk een Opel Astra GTC of OPC met bouwjaar tussen 2005 en 2010. 

Mogelijke getuige(n)

Op dinsdagavond 26 oktober rond 22.30 uur, ruim 24 uur voor de fatale beschieting, werd een onbekende man gefilmd in de Kervelstraat. Hij liep in de richting van de Lavendelstraat. De politie wil weten wie hij is; mogelijk is hij een belangrijke getuige, maar het kan ook dat hij een rol heeft gespeeld bij het schieten. Ook komt het onderzoeksteam graag in contact met een scooterrijder die rond diezelfde tijd is gezien.

Beloning 

Voor de tip die leidt tot de oplossing van deze zaak ligt een beloning klaar van 15.000 euro.

Deel uw informatie

  • Wie schoot Michel Zuman dood en waarom?
  • Wie heeft informatie over de Opel Astra?

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 - 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34

ONLINE TIP DOORGEVEN

Kijk ook eens naar