Hoogzwangere vrouw met grof geweld beroofd

Een 33-jarige, hoogzwangere vrouw werd op maandagavond 6 november 2023 slachtoffer van een gewelddadige straatroof. Lopend door de wijk ’s Gravenland in Capelle aan den IJssel viel een nog onbekende man haar van achteren aan. Hij sloeg haar hard op het hoofd, waardoor de vrouw voorover viel op haar buik en gezicht.

Het slachtoffer hoorde de man nog om geld vragen, maar raakte vervolgens buiten bewustzijn. Toen ze weer bijkwam was haar telefoon weg. De verwarde en ernstig gewonde vrouw is gaan lopen op zoek naar hulp, totdat voorbijgangers haar zagen op de Bachlaan.

Baby lijkt in orde

In het ziekenhuis bleek dat het 33-jarige slachtoffer onder meer verschillende breuken in haar gezicht had. Met haar ongeboren baby lijkt vooralsnog gelukkig alles in orde.
Om hopelijk getuigen aan het denken te zetten, maakt de politie het signalement van de hoogzwangere vrouw bekend. Zij heeft een licht getinte huidskleur, is zo’n 1.65 meter lang en heeft bruin haar tot op de schouders. Toen ze werd aangevallen droeg vrouw sportkleding met eroverheen een zwarte jas.

Omcirkeld de plek waar de dader aanviel Preloader
Omcirkeld de plek waar de dader aanviel
Omcirkeld de plek waar de dader aanviel Preloader

Route slachtoffer

Over de dader is nog niets bekend. Het slachtoffer heeft hem niet kunnen zien doordat hij van achteren aanviel en tot nu toe heeft nog geen getuige zich gemeld die meer over de man weet. Heeft u hem mogelijk gezien die avond of beschikt u over camerabeelden waar hij op zou kunnen staan, neem alstublieft contact op met de politie.
Het slachtoffer was wezen sporten en nam rond 20.00 de metro vanaf station Oostplein in Rotterdam. Nadat ze uitstapte bij station Capelsebrug liep ze via het tunneltje onder de Abram van Rijckevorselweg de wijk ’s Gravenland in. Vervolgens ging ze via de Haydnstraat in de richting van de Bizetstraat. Net nadat ze langs het bruggetje daar was gelopen, viel de dader haar aan.

Help de politie

Heeft u het slachtoffer in de metro gezien en is daar al iets opgevallen? Heeft u mogelijk gezien dat een zwangere vrouw vanaf metrostation Capelsebrug werd gevolgd die maandagavond 6 november kort na 20.00 uur? 
Heeft u mogelijk de man gezien die haar aanviel of heeft u beelden waar hij op kan staan? Meld het alstublieft op een van onderstaande manieren.

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 - 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34

ONLINE TIP DOORGEVEN

Kijk ook eens naar