Liquidatie Martin van de Pol: beelden van schutter

De politie maakt camerabeelden openbaar van de man die Martin van De Pol heeft doodgeschoten. Op donderdag 4 maart wachtte deze schutter het slachtoffer op op de Alexander Dumaslaan, waar hij rond 14.10 uur van dichtbij meerdere keren op Van de Pol schoot.

update
teaser-date

13-04-2021 21:05

Over de schutter zijn acht tips binnengekomen, maar helaas is hij nog niet aangehouden. Ook wil de politie graag weten wie de Ford Focus bestuurde die rond het moment van de moord bij de Alexander Dumaslaan reed. Die bestuurder is mogelijk een belangrijke getuige.

Van de Pol had net iets verderop zijn 7-jarige dochter uit school gehaald. Zij was erbij toen haar vader onder vuur werd genomen. Ook een aantal andere kinderen en ouders kreeg mee dat er iets gruwelijks gebeurde.

Kenmerken schutter

Uit onderzoek blijkt dat het slachtoffer en zijn dochter langs de dader zijn gelopen, die vervolgens achter hen aanliep en toesloeg. De schutter is naar schatting 20 tot 25 jaar oud, heeft een getinte huidskleur en is 1.80 à 1.90 meter lang. Toen hij schoot, had hij het wapen in zijn linkerhand; mogelijk zegt dit iemand iets.
Die donderdagmiddag droeg de man donkerkleurige kleding, waaronder een parkajas die mogelijk van het merk Krakatau is. Verder leek hij sportschoenen aan te hebben, droeg hij een broek met smalle pijpen en had hij een lichtkleurig mondmasker op.

Vluchtroute schutter

De schutter is vóór de moord op donderdagmiddag 4 maart komen aanlopen vanaf de Andersensingel. Via het bruggetje daar liep hij de Agatha Christiesingel op en vervolgens de Alexander Dumaslaan.

Deel van vermoedelijke vluchtroute Preloader
Deel van vermoedelijke vluchtroute
Deel van vermoedelijke vluchtroute Preloader

Na het schieten rende hij terug de Agatha Christiesingel op. Voorbij het bruggetje kan hij linksaf de Andersensingel op zijn gerend of rechtsaf richting de Boeninlaan. Het is onbekend of de man in de omgeving een voertuig had klaarstaan of dat hij te voet verder vluchtte.

Wie is deze man? Preloader
Wie is deze man?
Wie is deze man? Preloader

Dag eerder rondgehangen

Een dag eerder, op woensdag 3 maart, heeft zeer waarschijnlijk dezelfde man ook in de buurt rondgehangen. Dat was vermoedelijk tussen circa 13.55 en 14.10 uur.
De politie wil graag iedereen spreken die de verdachte heeft gezien die woensdagmiddag in de omgeving van de Alexander Dumaslaan.
Ook als u in de dagen daarvoor iemand heeft gezien die aan het signalement voldoet, hoort de politie dat heel graag van u.

Mogelijke getuige

Rondom het tijdstip van de moord is in de omgeving een zwarte Ford Focus op beeld vastgelegd. De bestuurder daarvan is mogelijk een belangrijke getuige. Reed u daar met die auto of weet u wie deze persoon zou kunnen zijn, meld dat dan alstublieft.

Deel uw informatie

Martin van de Pol had een rijk crimineel verleden. Het is nog onduidelijk wat precies het motief of de aanleiding is geweest voor zijn moord. Heeft u daar informatie over, neem a.u.b. contact op de met de politie.
Weet of vermoedt u wie de man op de camerabeelden is of waar hij zich mogelijk bevindt, vertel het alstublieft. Dat mag ook anoniem of in een vertrouwelijk gesprek met het Team Nationale Inlichtingen.

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 - 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34

ONLINE TIP DOORGEVEN

Steun de nabestaanden

Leeft u mee met deze zaak? Laat een sterktewens achter.

Stuur een sterktewens

Kijk ook eens naar