Man (22) zeer ernstig gewond na uit de hand gelopen verkeersruzie

Beloning € 7.500

In Utrecht raakte een 22-jarige man betrokken bij een verkeersruzie en werd geprobeerd zijn auto te stelen. Bij zijn poging die diefstal tegen te gaan, raakte de man zeer zwaar gewond. Het Openbaar Ministerie looft een beloning van 7.500 euro uit voor de tip die deze zaak oplost.

update
teaser-date

13-10-2020 20:31

Heel fijn: de getuige heeft zich gemeld. Ook zijn er nog 9 tips binnengekomen. Helaas zat hier nog niet de gouden tip bij. Meer informatie blijft welkom. 

Het slachtoffer heeft na het voorval 19 dagen in coma gelegen. Hij is gedeeltelijk verlamd en aan één oog blind. De politie is op zoek naar de mannen zijn die hiervoor verantwoordelijk zijn.

Het 22-jarige slachtoffer liep blijvend letsel op Preloader
Het 22-jarige slachtoffer liep blijvend letsel op
Het 22-jarige slachtoffer liep blijvend letsel op Preloader

Grof geweld

In de nacht van zaterdag 13 op zondag 14 juni rond 03.00 uur reed de 22-jarige man met twee vrienden over de Kanaalstraat. Voor hen reed een lichtkleurige Volkswagen Polo. Die stopte en keerde ineens en blokkeerde vervolgens de weg.
De 22-jarige man parkeerde zijn Peugeot 206 en ging verhaal halen, waarop ruzie ontstond. Omstanders bemoeiden zich ermee en het meningsverschil ontaardde in grof geweld. Rond de twintig mannen doken bij de auto’s op en deelden klappen uit. Het slachtoffer en zijn twee vrienden werden flink toegetakeld.

De lichtkleurige Volkswagen Polo Preloader
De lichtkleurige Volkswagen Polo
De lichtkleurige Volkswagen Polo Preloader

Hard tegen fietsenrek

In de chaotische situatie probeerde iemand de auto van het slachtoffer te stelen. In een poging dit te voorkomen, klampte de man zich vast aan de auto, maar de persoon achter het stuur ging desondanks rijden.
Toen de bestuurder abrupt remde, ter hoogte van de Surabayastraat, kon het slachtoffer zich niet langer vasthouden. Hij viel hard op de grond en belandde met hoge snelheid tegen een fietsenrek.
Terwijl hij ernstig gewond achterbleef, reed de persoon in de gestolen Peugeot een stuk door. Eenmaal in de Palembangstraat parkeerde hij de auto en verdween hij, maar in welke richting is niet helemaal duidelijk. Volgens één getuige ging de man richting het stadscentrum, maar een andere meldde dat hij via de Van Riebeeckstraat de stad uit ging.

Signalementen

Getuigen wisten van drie daders een signalement te geven. De eerste verdachte, de bestuurder van de Volkswagen Polo, is een jonge man met een lichtgetinte huidskleur. Zijn leeftijd wordt geschat tussen 20 en 25 jaar en zijn lengte rond 1.87 meter. Hij had een kleine tot normale, zwarte baard.

De Kanaalstraat in Utrecht Preloader
De Kanaalstraat in Utrecht
De Kanaalstraat in Utrecht Preloader

Degene die probeerde de Peugeot 206 te stelen is verdachte nummer 2. Ook hij heeft een lichtgetinte huidskleur. Deze man wordt zo’n 26 jaar oud geschat, is een roker, heeft een stevig postuur en droeg een zwart T-shirt. Hij is naar schatting 1.83 meter lang, had een zwarte baard en zijn zwarte haar zat naar achteren gekamd.
Uit de groep van circa twintig belagers, is er één specifiek omschreven door de vrienden van het slachtoffer. Deze verdachte nummer 3 is ongeveer 23 jaar oud, heeft een lichtgetinte huidskleur en had een zwart jasje aan. Hij is rond 1.75 meter lang, heeft een smal postuur en had zeer kort geschoren, zwart haar.

Getuigenoproep

Iedereen die iets van het geweld heeft meegekregen wordt verzocht hun informatie te delen. Dat mag desgewenst ook anoniem.

Help de politie

Wie heeft informatie over de drie verdachten van wie er een signalement is?
Wie weet iets over andere betrokkenen bij het geweld die nacht?

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 - 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34

ONLINE TIP DOORGEVEN

Steun het slachtoffer

Om de 22-jarige man een bericht te sturen, gebruikt u de link hieronder.

Stuur een sterktewens

Kijk ook eens naar