Man (22) zeer ernstig gewond na uit de hand gelopen verkeersruzie

Beloning € 7.500

In Utrecht raakte een 22-jarige man betrokken bij een verkeersruzie en werd geprobeerd zijn auto te stelen. Bij zijn poging die diefstal tegen te gaan, raakte de man zeer zwaar gewond. Het Openbaar Ministerie looft een beloning van 7.500 euro uit voor de tip die deze zaak oplost.

Het slachtoffer heeft na het voorval 19 dagen in coma gelegen. Hij is gedeeltelijk verlamd en aan één oog blind. De politie is op zoek naar de mannen zijn die hiervoor verantwoordelijk zijn.

update
teaser-date

13-09-2022 20:42

Mede dankzij informatie van tipgevers heeft de politie op maandag 12 september 2022 een verdachte kunnen aanhouden. Die 24-jarige Utrechter is vermoedelijk de man die in de auto van het slachtoffer stapte en ermee wegreed – met tot gevolg de levenslange consequenties voor het slachtoffer.

De aangehouden man mag het verdere onderzoek in vrijheid afwachten, maar blijft verdachte. De politie sluit iet uit dat er meer aanhoudingen volgen.

Getuigen die nog niet met de politie hebben gesproken, wordt gevraagd alsnog hun verhaal te doen. Zeker de mensen die voorafgaand aan het incident betrokken waren bij het opstootje op de Kanaalstraat beschikken mogelijk nog over belangrijke informatie.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. In onze uitzending van dinsdag 13 september 2022 besteedden we opnieuw aandacht aan dit onderzoek. Dat fragment ziet u hieronder:

Grof geweld

In de nacht van zaterdag 13 op zondag 14 juni rond 03.00 uur reed de 22-jarige man met twee vrienden over de Kanaalstraat. Voor hen reed een lichtkleurige Volkswagen Polo. Die stopte en keerde ineens en blokkeerde vervolgens de weg.
De 22-jarige man parkeerde zijn Peugeot 206 en ging verhaal halen, waarop ruzie ontstond. Omstanders bemoeiden zich ermee en het meningsverschil ontaardde in grof geweld. Rond de twintig mannen doken bij de auto’s op en deelden klappen uit. Het slachtoffer en zijn twee vrienden werden flink toegetakeld.

De lichtkleurige Volkswagen Polo Preloader
De lichtkleurige Volkswagen Polo
De lichtkleurige Volkswagen Polo Preloader

Hard tegen fietsenrek

In de chaotische situatie probeerde iemand de auto van het slachtoffer te stelen. In een poging dit te voorkomen, klampte de man zich vast aan de auto, maar de persoon achter het stuur ging desondanks rijden.
Toen de bestuurder abrupt remde, ter hoogte van de Surabayastraat, kon het slachtoffer zich niet langer vasthouden. Hij viel hard op de grond en belandde met hoge snelheid tegen een fietsenrek.
Terwijl hij ernstig gewond achterbleef, reed de persoon in de gestolen Peugeot een stuk door. Eenmaal in de Palembangstraat parkeerde hij de auto en verdween hij, maar in welke richting is niet helemaal duidelijk. Volgens één getuige ging de man richting het stadscentrum, maar een andere meldde dat hij via de Van Riebeeckstraat de stad uit ging.

Signalementen

Getuigen wisten van drie daders een signalement te geven. De eerste verdachte, de bestuurder van de Volkswagen Polo, is een jonge man met een lichtgetinte huidskleur. Zijn leeftijd wordt geschat tussen 20 en 25 jaar en zijn lengte rond 1.87 meter. Hij had een kleine tot normale, zwarte baard.

De Kanaalstraat in Utrecht Preloader
De Kanaalstraat in Utrecht
De Kanaalstraat in Utrecht Preloader

Degene die probeerde de Peugeot 206 te stelen is verdachte nummer 2. Ook hij heeft een lichtgetinte huidskleur. Deze man wordt zo’n 26 jaar oud geschat, is een roker, heeft een stevig postuur en droeg een zwart T-shirt. Hij is naar schatting 1.83 meter lang, had een zwarte baard en zijn zwarte haar zat naar achteren gekamd.

Uit de groep van circa twintig belagers, is er één specifiek omschreven door de vrienden van het slachtoffer. Deze verdachte nummer 3 is ongeveer 23 jaar oud, heeft een lichtgetinte huidskleur en had een zwart jasje aan. Hij is rond 1.75 meter lang, heeft een smal postuur en had zeer kort geschoren, zwart haar.

Help de politie

  • Wie heeft informatie over de drie verdachten van wie er een signalement is?
  • Wie weet iets over andere betrokkenen bij het geweld die nacht?

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 - 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34

ONLINE TIP DOORGEVEN

Kijk ook eens naar